Et lokalt kultur- og kraftcenter

Skolecenter Jetsmark samler 3 byer nord for Limfjorden.

Vægbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i skolebyggeri

Den 18. august 2023 blev Skolecenter Jetsmark indviet af Kronprinsesse Mary. Dermed var et nyt vartegn for områdets tre byer klar til at blive indtaget af børn, lærere og personale. Centret rummer en tresporet skole fra 0.-9. klasse med integreret SFO og plads til førskoleelever. Idræt og Bevægelse foregår i Jetsmark Idrætscenter, som ligger lige ved siden af.

Skolen danner, med sin flydende indre struktur, optimale rammer for de forskellige aktiviteter og arrangementer i løbet af dagen. Oveni har det lokale kultur- og foreningsliv gavn af den nye skoles faciliteter. Derfor er skolen bygget som en fleksibel og multianvendelig skole, så både inde- og udearealer kan anvendes til mange forskellige formål.

Fokus på inklusion og fleksibilitet

Skolecenteret er bygget op som en gruppe af volumener, hvor det midterste også er det højeste. Det er husets hjerterum, som er dér hvor det pulserende liv findes i dagligdagen. Indvendigt er materialer som beton, finer, farvede linoleumsgulve og hvidmalede Troldtekt akustiklofter med til at skabe et lyst og venligt miljø.

Arkitekterne fra Nordic A/S siger: ”Det primære fokus har været at skabe nye læringsrum, som er inkluderende og fleksible. Det har desuden været vigtigt for os at tage udgangspunkt i stedets særlige nordjyske atmosfære og understrege det gennem materialer og farveholdning. Naturens lidt douche og støvede farver, som findes i marehalmen og havtornen er anvendt, og det afspejler sig også i den valgte teglsten fra Wienerberger.”

I klasseværelserne og en række faglokaler er der monteret hvid Troldtekt ventilation, som netop er udviklet til usynlig komfortventilation i skoler, institutioner og kontorer. I andre dele af skolen, som f.eks. det høje Hjerterum, er akustikpladerne monteret direkte på lofter og vægge. Det er med til at give et flot sammenhængende indtryk i det store kompleks.