Lyden af trivsel

Man mærker det med det samme, når man træder indenfor i Søndervangskolen. Her er en helt særlig atmosfære, som tydeligt afspejler sig i børnenes glade ansigter. Man bliver mødt af store smil og engagerede lærere, der ikke behøver at hæve stemmen for at få eleverne til at lytte.

For ti år siden var Søndervangskolen en af de ringeste skoler i Danmark, - målt på karaktergennemsnittet og på den generelle trivsel. Det var en nedslidt skole i et belastet boligområde, hvor man flyttede sin børn fra, hvis man overhovedet havde mulighed for det. Denne udvikling blev langsomt vendt ved en meget målrettet indsats og en visionær strategi, der bl.a. indbefattede et meget tæt samarbejde mellem skole og hjem.

En vellykket ”turnaround”

I dag er Søndervangskolen et mønstereksempel på en velfungerende multikulturel skole, som i 2017 blev besøgt af daværende statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Lokalerne er blevet renoveret af Friis & Moltke, og arkitekterne SMAK har desuden designet den 1.2 kilometer lange ”Bevægelsessti”, der fortsætter rundt i gangarealet på hele skolen. Bevægelsesstien er en del af projektet Skole+, og er med sine varierede aktivitetszoner med til at gøre motion og leg til en integreret del af undervisningen på skolen.

Også klasselokalerne og øvrige læringsrum har fået fleksible indretninger, der understøtter den differentierede undervisning. Mellemtrinnet har udover fælleslokaler 6 basislokaler med varierende størrelser og forskellig kodning.

Der er overalt gjort meget ud af det akustiske miljø og Troldtekt akustikplader er en flot baggrund for gangarealernes høje aktivitetsniveau. I særlige bokse er der klatretove og legeredskaber, og her er der monteret farvede akustikplader i sort, grøn, rød og gul. På Søndervangskolen går læring og leg op i en højere enhed.