Erhvervsuddannelsescenter med "donaubølger"

I byen Vilshofen an der Donau står Feigel-Dumps Architekten fra Landshut bag en af de mest moderne skoler i den tyske delstat Bayern.

Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik og et sundt indeklima i skoler og uddannelsesinstitutioner

Vilshofen an der Donau, den største by i Landkreis Passau i Bayern, er kendt for sine stolte håndværkstraditioner og huser mange både små og store håndværksvirksomheder. For yderligere at styrke byens status som regionalt håndværkscentrum i fremtiden er der bygget et moderne erhvervsuddannelsescenter til omkring 1.300 elever og 150 lærere på en grund, hvor der tidligere lå en væddeløbsbane.


Brugsareal på knap 10.000 m2

Bygningen på fire etager og med et brugsareal på næsten 10.000 kvadratmeter er tegnet af arkitektfirmaet Feigel-Dumps Architekten fra Landshut. Byggeprojektet er med en investeringsvolumen på 74 mio. euro et af de største nogensinde i byen Vilshofens historie og en af de mest moderne skoler i Bayern.


Facade med bølgemønster

Et særligt blikfang er et stort udhæng på tredje etage, hvor den multifunktionelle hal med panoramaudsigt over Donau er placeret. Den tætte relation til Donau spiller også en rolle for designet af den bevægelige solbeskyttelse på bygningens facade. De vertikale lameller på de øverste etager følger solens position og tegner et bølgemønster, mens de lyser op i forskellige brune toner.


Generøst designede lokaler og moderne værksteder

Den nye bygning, der er bygget som et såkaldt Effizienzhaus 50 efter en særlig tysk energistandard, er udstyret med en indergård, et centralt indgangsparti og tilstødende auditorium samt en lang række store klasselokaler, moderne værksteder, bagerier, skolekøkkener, kontorer, en spisesal med kantinekøkken og forsamlingsrum. Undervisningslokalerne befinder sig umiddelbart over værkstederne og tilgås via bygningens meget åbne og lyse trappehuse.

I det store indgangsområde, hvorfra der er adgang til en lille kantine, sikrer Troldtekts akustikplader og bafler i farven lys natur et behageligt indemiljø. Derudover sikrer akustikløsningerne på lofterne en god akustik i både klasselokalerne og de topmoderne værksteder, hvor eleverne bl.a. undervises i at bruge forskellige maskiner til bearbejdning af træ og metal. De lydabsorberende lofter reducerer støjen på de mange arbejdsstationer i værkstederne markant.