God akustik gennem 40 år

I udkanten af Herning ligger bolig- og livsstilshuset X-Akt. Det 2000 kvm store showroom er spækket med alle de internationalt kendte designerperler indenfor møbler, trendy interiør og brugskunst. Den gamle industrihal blev renoveret i 2014 for at skabe en passende ramme som modspil til de mange smukke livsstilprodukter.

”Det skal inspirere og overraske vores kunder positivt, når de besøger vores showroom. Vi renoverede derfor denne gamle tekstilhal for at skabe nogle unikke rammer med historie og sjæl. Du finder ikke andre butikker, hvor bygningens åbne rum med niveauforskelle, det grønne betongulv og de rå vægge og rustikke Troldtekt lofter giver så flot modspil til de produkter, som vi forhandler. Vi kunne ikke have fået det samme resultat, hvis vi havde bygget nyt”, siger Bent Povlsen, ejer af X-Akt.

Det imponerende showroom står næsten, som da det blev brugt i Hernings blomstrende tekstilindustri omkring midten af det sidste århundrede. Også dengang var man bevidste om, at det åbne rum, betongulvet og de rå vægge gav behov for at styre lyden i bygningen. Troldtekt plader i grov struktur blev derfor monteret i hele hallen. Og det hænger der stadig.

”Vi har ladet det oprindelige loft hænge af flere årsager. Det har sjæl, og så var det naturligvis vigtigt for os at få en butik med ordentlig lyd. Havde vi renoveret loftet, måtte vi alligevel have en løsning på akustikken i showroomet. Loftet er over 40 år gammelt, men det er stadig fremragende til at styre lyden. Sidst men ikke mindst, så giver det et flot modspil til de kendte produkter fra for eksempel Vitra, Norman Copenhagen og HAY”, fortæller Bent Povlsen.