Flot parløb mellem DGNB og Troldtekt på BAU 2019

Troldtekts veldokumenterede fokus på bæredygtigt byggeri var meget synligt på den netop afholdte messe BAU 2019 i München.

På BAU-messen, der er verdens førende inden for arkitektur og materialer, deltog Troldtekt som kooperationspartner med DGNB – det tyske selskab for bæredygtigt byggeri.

Troldtekt var en del af den messestand, som DGNB havde bygget specielt til BAU 2019. Bæredygtigt er det nye normal, var temaet på standen, som helt i tråd med det budskab var bygget op af dokumenteret bæredygtige materialer. Materialerne genanvendes så vidt muligt efter messen.

Troldtekts bidrag var 42 bafler, nedhængt fra loftet. Baflerne var malet i DGNB-farver, og en af dem var med CNC-fræset DGNB-logo, så messestanden kunne ses på lang afstand.

Akustikbafler er en bæredygtig, fleksibel akustikløsning med stor akustisk effekt – og de 42 bafler fra standen skal nu monteres i DGNB's hovedkvarter i Stuttgart.

Round Table om cirkulær økonomi
På BAU deltog Troldtekts marketing- og kommunikationschef, Tina Snedker Kristensen, som en af de eksperter, DGNB havde samlet til en foredragsrække og Round Table-diskussion om bæredygtighed.

I panelet var (fra venstre mod højre) Christine Lemaitre (CEO for DGNB) Tina Snedker Kristensen (marketing- og kommunikationschef, Troldtekt A/S), Alexander Geißels (leder, ISOVER Akademie und Anwendungstechnik), Anna Braune (leder af afdelingen "Forschung & Trends" hos DGNB) og Martin Pauli (leder af området Foresight Consulting hos Arup Deutschland GmbH).

Efter et kort oplæg fra Christine Lemaitre om DGNB's arbejde og cirkulær økonomi præsenterede de forskellige deltagere deres virksomheder og gav et indblik i deres arbejde med cirkulær økonomi.

Længere levetid på byggematerialer
Især de store udfordringer med implementeringen af cirkulær økonomi i Tyskland og på internationalt niveau blev diskuteret i panelet. Tina Snedker Kristensen fremhævede blandt andet de bæredygtige fordele ved byggematerialer, som har en lang levetid og belaster miljøet mindre i løbet af deres livscyklus. Hun pointerede, at det er afgørende at kende materialernes historik, når bygningerne skal skilles ad igen.

"Når vi bygger i dag, skal vi anvende sunde materialer, og vi skal kunne dokumentere med materialepas, hvor de forskellige materialer er blevet anvendt, og hvordan man afmonterer og genbruger dem – og den viden skal opbevares og opdateres i hele den periode, bygningen bruges. Og det er vigtigt, at vi opstiller en række retningslinjer for dette – ikke på nationalt, men på europæisk niveau," understregede Tina Kristensen ved diskussionen.

Anerkendelse fra DGNB
Tina Snedker Kristensen fik på BAU 2019 overrakt det særlige DGNB Navigator Label af bestyrelsesmedlem Johannes Kreißig fra DGNB. Overrækkelsen er en anerkendelse af, at Troldtekt har integreret data om akustikpladerne i DGNB Navigator, en tysk online-platform for bæredygtige byggeprodukter.

"Troldtekt hører til blandt de fremsynede virksomheder, som allerede nu bruger DGNB Navigator til på transparent vis at fortælle om deres produkters og tjenesteydelsers høje kvalitet i forhold til bæredygtighed," lød det fra DGNB ved overrækkelsen.

Rambøll har desuden i materiale til rådgivere og DGNB-auditors dokumenteret, hvordan Troldtekt akustikløsninger konkret bidrager til pointene i en DGNB-certificering.

Læs mere om Troldtekt i det DGNB-certificerede byggeri >