Michelin: Stjernestøv over restauranter med Troldtekt

14.09.2021

Der var fortjent hæder til en række danske restauranter i verdensklasse, da Michelin-guiden uddelte sine nordiske stjerner for 2021. Ud over at skabe unikke smagsoplevelser er flere af restauranterne kendetegnet ved at kæle for oplevelsen – både når det gælder smagfuld indretning og god akustik.

Der var forståelig spænding hos den aarhusianske restaurant, Substans, da der 13. september blev uddelt Michelin-stjerner for 2021. Substans havde nemlig tidligere haft en stjerne, som restauranten mistede, da den flyttede til nye lokaler i Pakhusene på Aarhus Ø. Men i år blev det hårde arbejde med at genetablere en restaurant på højeste niveau belønnet med en ”generobret” stjerne.

Pakhusene, som huser Substans, er certificeret DNGB-byggeri, hvilket blandt andet betyder, at der er lagt vægt på bæredygtighed og fællesskab. Sortmalede Troldtekt lofter sikrer god akustik og bidrager til den særlige stemning i restauranten. Den sorte farve camouflerer diverse installationer og indrammer det højloftede rum sammen med gardiner og smukke gulve.

Domestic i Aarhus genvandt stjernen

For de hædrede restauranter var Michelin-stjernerne i år særligt tiltrængt efter to voldsomt svære år i restaurationsbranchen på grund af corona-pandemien. Derfor blev der formentlig også jublet, da Restaurant Domestic i Aarhus genvandt sin Michelin-stjerne – og dertil opnåede Michelins fembladede kløver for et særligt bæredygtigt fokus.

Restaurant Domestic ligger i en charmerende baggårdsbygning i Mejlgade i Aarhus, hvor Troldtekt er med til at styre akustikken i det høje rum.

To stjerner til Henne Kirkeby Kro

Henne Kirkeby Kro genvandt også sine to Michelin-stjerner ved uddelingen. Kroen har ud over en restaurant i verdensklasse også værelser og suiter med tilhørende morgenmadsrestaurant. Staldgården hedder den, og her spiller Troldtekt en væsentlig rolle i at give Henne Kirkeby Kros overnattende gæster den bedst mulige start på dagen.

Hæder til unik vegetarrestaurant på Djursland

Mon ikke restaurant-ægteparret Rikke og Morten Storm Overgaard drømmer om også at få en Michelin-stjerne til deres restaurant Moment på Djursland? Nu og her kan de glæde sig over at være tildelt en ”Bib Gourmand” af Michelin – en pris, der gives til restauranter, som leverer en god oplevelse til moderate priser. Samtidig har Moment beholdt sin femkløver for bæredygtighed.

I Restaurant Moment, der ligger i en bæredygtig landsby på Djursland, sørger Troldtekt akustiklofter for den gode akustik, mens gæsterne nyder retterne, som udelukkende er vegetariske. Træ er en central råvare i Troldtekt akustikplader og harmonerer godt med restaurantens andre naturlige elementer.