Troldtekt akustikplader baseret på FUTURECEM i spil til German Innovation Award

Troldtekt® baseret på cementtypen FUTURECEMTM er nomineret til den prestigefulde German Innovation Award, der hædrer design-innovationer. De nye akustikplader har et markant lavere CO2-aftryk end Troldtekt baseret på traditionel cement.

08.02.2022

”Priser, der gør innovation synlig”. Sådan beskriver German Design Council selv prisuddelingen German Innovation Award, der hædrer innovationer, som blandt tager højde for bæredygtighed samt energi- og ressourceforbrug. De nye Troldtekt akustikplader baseret på FUTURECEM er i spil til en pris i kategorien ‘Excellence in Business to Business’.

Den tyske innovationspris uddeles af det tyske designråd, German Design Council, der også står bag priser som German Design Award og ICONIC Awards. Vinderne kåres ved en award-ceremoni i Berlin i maj.

Det er en stor innovation i Troldtekts arbejde med dokumenterede bidrag til bæredygtighedstiltag, at velkendte akustikplader fremover kan baseres på FUTURECEM i stedet for traditionel cement.

Nye akustikplader er en landvinding
Cementtypen FUTURECEM udnytter synergien mellem kalcineret ler og kalkfiller. På den måde kan en stor del af de brændte klinker i produktionen hos Aalborg Portland erstattes, og resultatet er cement med et cirka 30 procent lavere CO2-aftryk.

CO2-aftrykket gennem hele produktets livscyklus er dokumenteret i nye EPD’er:

  • 26 procent lavere end for Troldtekt baseret på grå cement

  • 38 procent lavere end for Troldtekt baseret på hvid cement

  • Samme akustiske egenskaber, naturlige styrke og effektive brandsikring som Troldtekt baseret på traditionel cement

Samtidig arbejder Troldtekt på forskellige metoder til genanvendelse. Det skal sikre, at mindst muligt af den indlejrede CO2 frigives ved forbrænding, når akustikpladerne er udtjente efter mindst 50-70 år – og på den måde bidrage til at reducere CO2-aftrykket yderligere.

Troldtekt med FUTURECEM lanceres i marts 2022. De nye akustikplader er vurderet til designkonceptet Cradle to Cradles guldniveau, og certifikatet forventes i hus inden 1. marts 2022.

Troldtekt baseret på FUTURECEM er også i spil til en Green Product Award 2022.

Læs mere om Troldtekt baseret på FUTURECEM

 

Om German Innovation Award

  • Formålet med German Innovation Award er at hædre produkter og teknologier, der finder nye veje inden for innovation. Løsninger, der klart skiller sig ud fra mængden takket være deres bidrag til borgere og miljøet. Prisen uddeles af German Design Council.

  • Juryen lægger blandt andet vægt på, at innovationerne tager højde for aspekter som bæredygtighed samt brug af energi og ressourcer.

  • Juryen udvælger én guldvinder (Gold) i hver kategori og et antal vinderpriser (Winner) for innovationer

  • Juryen mødes for at votere den 16. februar 2022, og vinderne kåres ved den store award-ceremoni i Berlin den 24. maj 2022.

 

Læs mere om German Innovation Award