Vælg et designloft med diskrete spor til hjemmet

Troldtekt har lanceret to nye varianter i serien af karakterfulde designløsninger: Troldtekt® v-line 1way og 2way. Begge har diskrete v-spor fræset i overfladen, og da løsningerne er baseret på de klassiske Troldtekt akustikplader, fås de til en konkurrencedygtig pris.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Oplev Troldtekt v-line

Nu har du fået endnu flere muligheder for at kombinere akustik og design, når du bygger nyt eller renoverer en bolig.  Med et særligt øje på private hjem har Troldtekt udviklet to nye varianter til serien af Troldtekt designløsninger: Troldtekt v-line 1way og Troldtekt v-line 2way.

De to nye produkter har begge fræsede v-spor i overfladen og bygger dermed videre på udtrykket fra de populære designløsninger Troldtekt line og Troldtekt line design, som har været på markedet siden 2019.

En væsentlig forskel er dog, at de nye Troldtekt v-line er baseret på klassiske 25 millimeter Troldtekt plader, mens de øvrige løsninger i designserien er baseret på plader, der måler 35 millimeter i tykkelsen. Varianterne af v-line har dermed mere diskrete spor, de er lettere i vægt, og de fås til en konkurrencedygtig pris.

– Pladernes v-spor giver en smule lavere dybde end de rektangulære spor i Troldtekt line, og derved får de det mere diskrete udtryk. Med v-line får man en karakterfuld og ensartet loftsflade, der sikrer god akustik i hjemmet, siger Michael Christensen, in house-arkitekt hos Troldtekt A/S og designeren bag hele designserien.

Variationer af langsgående spor

Troldtekt v-line har fræsede v-spor i overfladen på langs af hver plade samt et halvt spor langs pladernes lange kanter. På den måde opstår der et ekstra spor, når to plader monteres ved siden af hinanden.

Forskellen mellem de to varianter skal findes på pladernes korte kanter. Her har 1way rette kanter, mens 2way har det samme halve v-spor som på de lange kanter.

– Med 1way får du derfor et roligt udtryk med lange gennemgående linjer, som man også kender fra listelofter. Når du vælger 2way, bliver de langsgående spor brudt af tværgående spor, hvor pladernes ender mødes. Især en hvid eller lys variant af 2way giver et karakterfuldt mønster, som træder tydeligt frem i rummet, siger Michael Christensen.

Opnå præcision og fleksibilitet

Boligejere, som ønsker et lidt andet udtryk og større fleksibilitet i monteringen, kan kombinere Troldtekt v-line med pladetypen Troldtekt v-line blank, der er et supplement til de to nye løsninger. Også blank-pladerne fås som både 1way med rette kanter for enden og 2way, hvor pladens ender er faset med et halvt v-spor. 

– Blank-pladen har samme dimensioner og kantudformning, men er uden v-sporene i selve pladens overflade. En række med blank-plader kan give et lettere udtryk, hvor pladerne med spor stopper lidt fra væggene og får en slags ramme omkring, siger Michael Christensen.

Han forklarer, at Troldtekt v-line blank desuden kan have en praktisk funktion:

– Løsningen kan sikre et mere præcist udtryk, hvis du for eksempel skal have plads til ovenlys, spots, en emhætte eller lignende i din loftsflade. Langs væggene har blank-pladerne desuden den fordel, at eventuelle skævheder i væggene ikke visuelt forstyrrer den øvrige loftsflade med v-spor.