Her er loftet, der forener akustik, ventilation og design

27.04.2021

Nu kan du få Troldtekt designløsninger i kombination med Troldtekt ventilation. Resultatet er energieffektiv ventilation, god akustik og et karakterfuldt design – samlet i ét loft, hvor installationerne er skjult.

Troldtekt® ventilation er et akustikloft, der også fungerer som indblæsningsflade for frisk luft fra et trykkammer over loftet. Løsningen sikrer på den måde et sundt indeklima i kombination med en loftflade, hvor installationerne til ventilation er skjult ovenover.

Troldtekt ventilation er gennem to årtier valgt til blandt andet skoler, domiciler og konferencecentre. Og som noget nyt kan du nu kombinere ventilationen med et designloft fra Troldtekts prisvindende designserie – for eksempel Troldtekt® line, der har langsgående spor i overfladen.

På den måde opnår du et multifunktionelt loft, der både sikrer frisk luft med mulighed for køling, god akustik og et karakterfuldt design.

Jævn indblæsning uden støj og træk

Ventilationsloftet er i praksis opbygget af aktive og passive Troldtekt akustikplader. Luften strømmer ned igennem de aktive plader fra trykkammeret, mens de passive plader har forseglet mineraluld på bagsiden, så luften ikke trænger igennem.

Den samlede flade til indblæsning er væsentligt større end i de fleste traditionelle ventilationssystemer med ventilationskanaler. Det sikrer en mere jævn indblæsning uden støj og træk. Og det sikrer også et lavere energiforbrug til ventilatordriften.

Det er både de aktive og passive plader, der nu kan fås i en række varianter fra Troldtekt designserien. Dermed kan du skabe dine egne mønstre og rytmer i designet – og du kan variere og skalere de enkelte design.

Vælg mellem fem prisbelønnede design

Følgende designløsninger er testet og godkendt til luftgennemstrømning og fås dermed som aktive og passive akustikplader til Troldtekt ventilation:

  • Troldtekt® line
  • Troldtekt® line design
  • Troldtekt® tilt line
  • Troldtekt® curves
  • Troldtekt® dots

Serien af Troldtekt designløsninger har vundet en ICONIC Award 2019 og en German Design Award 2020 samt været i finalen ved Danish Design Award 2020 og DETAIL Product Award 2020.

Troldtekt ventilation har vundet en German Design Award 2017.

>> Læs om alle designløsningerne

>> Læs mere om Troldtekt ventilation

Se inspirerende projekter med Troldtekt ventilation

Hent inspirationsmagasinet, og oplev blandt andet nyopførte uddannelsessteder, en gennemrenoveret idrætshøjskole, store, lyse konferencelokaler og et bæredygtigt kontorhus.

>> Download magasinet nu

Fælleshus med lys og luft til alle beboere

Læs mere om fælleshuset i Skanseparken, Fredericia