Projekter med Troldtekt i spil til international hæder

Syv danske projekter med Troldtekt er kandidater til at vinde den internationale pris ’Building of the Year 2022’, som arkitekturplatformen ArchDaily står bag. Registrerede brugere hos ArchDaily kan være med til at vælge, hvilke projekter der skal i finalen.

04.02.2022

Den førende internationale arkitekturplatform ArchDaily kårer 17. februar ’Building of the Year 2022’ i 15 forskellige kategorier. En række projekter med Troldtekt er med i opløbet om priserne.

Frem til 9. februar 2022 skal cirka 4.500 arkitektoniske projekter fra hele verden koges ned til en håndfuld nominerede i hver kategori. Alle registrerede brugere på ArchDaily.com kan frem til 9. februar nominere ét projekt per kategori, som går videre til finalen. Alle kan oprette sig som bruger og stemme.

Læs mere om prisen, og se alle kandidater på ArchDailys hjemmeside.

Syv projekter med Troldtekt i feltet

Her kan du læse om de syv projekter med Troldtekt, der er i spil til ’Building of the Year 2022’.

NEW AARCH i Aarhus er Danmarks første nybyggede arkitektskole. ADEPT har været totalrådgiver på projektet, som er opført i et råt design med beton, glas, træ og stål som gennemgående materialer. De åbne rum og tegnesalene er med grå Troldtekt, mens de mere lukkede rum i betonkernerne har sorte Troldtekt lofter.

Erlev Skole syd for Haderslev er tegnet af Arkitema Architects og en af Danmarks største trækonstruktioner i nyere tid. Troldtekt akustikplader bidrager til den gode akustik på skolen. Og faktisk også til sund luftkvalitet, da valget er faldet på Troldtekt ventilation, hvor selve ventilationssystemet er skjult over akustikloftet.

Klimatorium, som er tegnet af arkitektfirmaet 3XN, er et innovativt klimacenter placeret på Danmarks vestkyst. Materialevalget er inspireret af de omkringliggende bådehaller, så der arbejdes med et råt og rustikt udtryk i træ, beton og stål. I mange af rummene er der monteret Troldtekt akustikplader i felter på væggene, som indgår som harmoniske elementer i den enkle arkitektoniske helhed.

Vinterbadeklubben Isfuglen ved Brøndby Havn har fået nogle flotte og gode rammer for at mødes omkring det kolde gys, saunaen og samværet. Det nye klubhus er tegnet af Matters. Indendørs har medlemmerne fået adgang til sauna med panoramaudsigt til vandet og horisonten. Det store adgangsrum med tekøkken er beklædt med Troldtekt akustikplader, som understreger den varme atmosfære og giver en god akustik.

Søhesten ved Godsbanen i Aarhus er et boligbyggeri, som varierer fra ti og ned til tre etager. Oppefra ligner de forskudte bygninger en søhest, der bugter sig fra centrum mod den grønne Aarhus Ådal. Cubo Arkitekter har tegnet projektet med sorte Troldtekt lofter i fællesrum og lys Troldtekt i opgange.

KAB Huset er et fællesskab for boligforeninger og beboere, og huset er designet til at sikre de bedste rammer for fællesskab. Henning Larsen Architects har tegnet huset og samtidig stået for indretningen. Træ dominerer interiøret – blandt andet er der valgt Troldtekt i lys natur. I mødelokaler og callcenter er der Troldtekt ventilation, som sikrer indblæsning af frisk luft uden træk, støj og synlige installationer.

Odsherred Teater, som er tegnet af Christensen & Co Arkitekter, er en kulturdynamo, der engagerer lokalsamfundet. Facadens sorte terrakotta-mursten minder om selve scenegardinet, og i facaden giver store vinduer mulighed for, at forbipasserende kan kigge ind på teaterlivet. Sort Troldtekt er med til at sikre den rette akustik indvendigt.