Ny udstilling: Ikonisk tegnestue favner dansk arkitektur gennem 100 år

Frem til 9. april 2023 kan besøgende opleve Dansk Arkitektur Centers nye udstilling Vores Arkitektur, hvor Vilhelm Lauritzen Arkitekters projekter gennem 100 år sætter scenen for udviklingen af dansk arkitektur. Et af de nye byggerier i udstillingen er LIFE Campus med Troldtekt akustikløsninger.

21.11.2022
Foto: LIFE Campus, Kgs. Lyngby. Helene Høyer Mikkelsen, architectJens Dresling/Ritzau Scanpix

VEGA, Københavns Lufthavn og DR Byen samt nye byggerier som Nordsjællands Hospital, Nordø og LIFE Campus. Den ældste danske tegnestue, Vilhelm Lauritzen Arkitekter, har i 100 år tegnet bygninger, som har haft stor indflydelse på danskerne i forskellige livsstadier – og har skullet balancere funktion og design i forhold til de behov og tendenser, der har været gennem tiden.

Nu danner flere af Vilhelm Lauritzens projekter rammen om en rejse gennem dansk arkitekturhistorie med udstillingen Vores Arkitektur, som Dansk Arkitektur Center (DAC) står bag, og som kan opleves fra 18. november 2022 til 9. april 2023. Åbningen af udstillingen torsdag den 17. november blev markeret med et åbent aftenarrangement.

Arkitektur, der taler til sanserne

Udstillingen med de forskellige Vilhelm Lauritzen-projekter er formidlet som store interaktive installationer, hvor man kan mærke, hvordan det føles, når arkitekten designer med mennesket for øje. Ny teknologi gør, at gæster vil kunne mærke arkitekturen og dens virkemidler – lige fra hvordan arkitektur kan forbedre koncertoplevelsen til, hvordan den kan have en helende effekt på mennesker.

Læs mere om udstillingen Vores Arkitektur og åbningsarrangementet

Foto: LIFE Campus, Kgs. Lyngby. Helene Høyer Mikkelsen, architectJens Dresling/Ritzau Scanpix

Fascinerende læringsmiljø med Troldtekt

Et af de nye projekter, som DAC’s udstilling kommer ind på, er læringsmiljøet LIFE Campus i Kgs. Lyngby, som Vilhem Lauritzen står bag. Her indgår der Troldtekt akustik Plus i forskellige farver.

Byggeriet er interessant at have med i udstillingen, da natur, teknologi og læring understøttes af arkitekturen, og målet er at styrke fascinationen af naturvidenskab hos børn og unge. 

Troldtekt pladerne bidrager til at skabe de bedste rammer for læring ved at sørge for et behageligt lydbillede og et sundt indeklima. Samtidig skaber Troldtekt pladerne stemning og varme i det ellers rå design.

Se billederne og læs mere om LIFE Campus

 

Foruden LIFE Campus har Vilhelm Lauritzen i de seneste år tegnet flere andre projekter med en Troldtekt akustikløsning:

Foto: Helene Høyer Mikkelsen
Akustiklofter fra Troldtekt i sundhedsbyggeri
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect
Foto: Helene Høyer Mikkelsen
Troldtekt - Vilhelm Lauritzen
Foto: Thomas Mølvig, architect MAA