Ny pris hylder ejendomsbranchens forbilleder i Aarhus

Aarhus Real Estate Network (AARREN) hylder arkitekturen og aktørerne i ejendomsbranchen med to nye priser: Årets Bæredygtighedspris og Årets Ejendomsprojekt. Vinderne afsløres ved netværkets nytårs-kickoff 11. januar 2024 – og Troldtekt spiller en rolle i flere af de seks finaleprojekter.

09.01.2024
Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik og et sundt indeklima i bl.a. boligbyggeri

AARREN, Aarhus Real Estate Network, er et professionelt netværk for alle aktører i ejendomsbranchen i Aarhus og omegn. Nu har netværket tilføjet et nyt element til den årlige sammenkomst og kickoff – et awardshow med to priser: Årets Bæredygtighedspris og Årets Ejendomsprojekt.

En jury har indsnævret feltet af indstillede til tre kandidater i hver kategori – og i flere af finaleprojekterne spiller Troldtekt en rolle.

I en online, offentlig afstemning kan alle stemme på deres favoritter til de to priser. Sløret løftes ved kickoff-arrangementet 11. januar 2024 på Varna Palæet i Aarhus.

Gå til afstemningen, og vælg dine favoritter

Nominerede til Årets Bæredygtighedspris

 

Kilden & Hindby
Selskabet er nomineret for projekterne TRÆ og Lighthouse.

 • TRÆ er Danmarks største træbyggeri. Det er et innovativt og eksperimenterende byggeri, hvor der er brugt nye typer af materialer og genbrugsmaterialer, og hvor løsningerne er udviklet løbende. Genanvendte Troldtekt akustikplader indgår som et af elementerne i byggeriet.
 • Lighthouse er Danmarks højeste bygning, som åbner bydelen Aarhus Ø for alle. I efteråret 2023 blev højhuset kåret som verdens flotteste i kategorien 100-199 meter. Troldtekt løsninger indgår i blandt andet indgangspartier, gangarealer, trappeopgange, beboerhus samt hos den kombinerede frisør og café Uno Mas i underetagen – se billeder og læs mere om byggeriet.

 

CEBRA Arkitekter
Arkitektfirmaet er nomineret for deres arbejde med Reduction Roadmap i samarbejde med EFFEKT arkitekter og Artelia.

 • Reduction Roadmap handler om at lukke kløften mellem lovgivning og videnskab, så nybyggeri i Danmark reducerer CO2-udledningen og bidrager til at holde os inden for Parisaftalens målsætning om en maksimal temperaturstigning på 1,5 grader.
 • Mange i byggeriet har allerede underskrevet det nye roadmap – herunder også Troldtekt A/S.

Nominerede til Årets Ejendomsprojekt

 

Nicolinehus
Stedet er nomineret for den markante arkitektur, som samler Aarhus Ø med indkøbs- og spisemuligheder.

 • Nicolinehus har i den grad været med til at binde den nye bydel Aarhus Ø sammen. Projektet skaber liv i området og henter publikum udefra til Aarhus Ø.
 • Derudover er der foretaget kloge valg i udviklingen af et multibyggeri, der kan tjene som et godt eksempel i fremtidige projekter. Troldtekt akustikløsninger indgår flere steder i Nicolinehus som et karakterfuldt element – se billederne og læs mere om byggeriet.

 

Lighthouse
Er nomineret for den karakterfulde arkitektur og for at skabe et nyt vartegn for Aarhus.

 • Lighthouse er et unikt vartegn for byen, som byder på aktiviteter for alle. Projektet har sat Aarhus på verdenskortet, da Lighthouse modtog prisen som verdens flotteste højhus i kategorien højde 100 til 199 meter i oktober 2023.
 • Troldtekt akustikløsninger er som nævnt valgt til en række af bygningens fællesområder samt til den kombinerede frisørsalon og café Uno Mas i underetagen – se billeder og læs mere om byggeriet.

 

Foruden de to projekter er kontorlokalerne Incuba Next også nomineret i kategorien.

FAKTA: Om AARREN Awards

 • Formålet med AARREN Awards er at hylde aktører i ejendomsbranchen i og omkring Aarhus, som er gået forrest i forhold til arkitektur, bæredygtighed og materialevalg.
 • Der er også lagt særlig vægt på, at de nominerede tilfører byen fællesskab og byliv – og samtidig har været med til at sætte Aarhus på Danmarkskortet.
 • Juryen til prisuddelingen består af: Mette Qvist (underdirektør med fokus på ESG, EjendomDanmark), Claus Haase-Clausen (Head of Project Development, Per Aarsleff), Søren Madsen (direktør, GPP Arkitekter) og Kamilla Sevel (chefredaktør og underdirektør, Estate Media)