TEMA: Arkitektur i de store byer

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi og god akustik i København

De største danske byer bliver ofte fremhævet internationalt som nogle af verdens mest seværdige. Her på temasiden kan du komme med på en online arkitekturrejse til både København og Aarhus.

Læs om markant arkitektur i de to byer, og få arkitekters syn på udviklingen. Find også en guide til lækre og charmerende spisesteder med god akustik. Og oplev et udvalg af metropolernes restauranter, boliger, kultursteder og kontordomiciler, hvor Troldtekt akustikløsninger er en del af designet.

Oplev København - nummer et blandt verdens storbyer

Et tårnhøjt gastronomisk niveau og en særlig evne til at udnytte byens arkitektoniske kontraster mellem gammelt og nyt har sendt København til tops på Lonely Planets liste over byer at besøge i 2019.

Mere om udnævnelsen og byen >

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi og god akustik i København

Den klassiske arkitektur er vendt tilbage til København

Særegne bygninger i bybilledet hører fortiden til. Når en bygning rejser sig i et af Københavns nye byområder langs havnefronten, skal arkitekturen matche omgivelserne. Og så har Københavns mål om at være CO2-neutral i 2025 bidraget til at gøre bæredygtige certificeringer til standard i byggeriet.

Læs interviews med chefarkitekt Rita Justesen fra By & Havn og Henrik Stener Pedersen fra Rambøll.

Læs de to interviews >

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi og god akustik i København

Videnskaben folder sig ud i Experimentarium

Københavns anerkendte science center, Experimentarium, er efter om- og tilbygning åbnet med 16 interaktive udstillinger.

Arkitekturen er direkte inspireret af naturvidenskab og teknologi – og det amerikanske TIME Magazine havde centeret med på listen ’World’s Greatest Places 2018’.

Tag en rundtur i det nye Experimentarium >

Loftsbeklædning med akustikplader fra Troldtekt i Sciencter Center Experimentarium

Folketeatret

Troldtekt, Folketeatret

Seneste renovering af Danmarks ældste folkelige teater i København har skabt et godt flow mellem gade og sale. Foyeren er i dunkle farver med et sort Troldtekt akustikloft. 

Se fotos, og læs mere

Tingbjerg Kulturhus

Troldtekt akustiklofter i kulturhus

Der er etableret et stærkt samlingspunkt for bydelen i det nordvestlige København. Træ er et gennemgående materiale indenfor, hvor der er anvendt Troldtekt i lys natur og sortmalet Troldtekt med lyse trælister. 

Se fotos, og læs mere

Børnekulturhus Ama'r

Children's cultural centre Ama'r

Tyngdekraften er sat på prøve i verdens første børnekulturhus. Børnene har budt ind med kreative idéer i indretningen. Her er blandt andet et Troldtekt akustikloft, dekoreret som en blomstermark.

Se fotos, og læs mere

Mågerne er fløjet, og arkitekturen folder sig ud

De nordlige havnearealer i Aarhus er over de seneste syv år blevet forvandlet fra con-
tainerterminal til en attraktiv bydel, hvor kendte tegnestuer skaber spændende arkitektur.

Det kan være en udfordring at få byliv med ind i nye bydele, men havnebade, ø-haver, restauranter og en udsigtspost i 128 meters højde skal gøre Aarhus Ø til et samlingspunkt i byen.

Troldtekt, Aarhus Oe

Aarhusiansk arkitektbiennale har vækst-ambitioner

Det aarhusianske arkitektmiljø er som en stor familie, der i 2014 blev officielt samlet i The Architecture Project. Erhvervsklyngen synliggør arkitekterne i Aarhus og skaber arbejdspladser i de kreative erhverv.

Det sker blandt andet via events som Rising Architecture Week, der afvikles 11.-15. september 2017 i Aarhus. Bestyrelsesformand i The Architecture Project og partner i Arkitema, Jørgen Bach, beskriver ambitionerne.

Troldtekt, Rising Architecture Week 2017

Troldtekt korthus rammer biennalen ind

Rising Architecture Week byder på arkitekturarrangementer i den europæiske kulturhovedstad Aarhus. I det kreative miljø på ’Godsbanen’ sætter det tyske arkitektkollektiv Raumlabor scenen med en imponerende Troldtekt installation.

Installationen er skabt af Troldtekt akustikplader, der er samlet som ”korthuse” i op til fem meters højde. Når biennalen er afviklet, kan pladerne genbruges i byggeriet, fremhæver arkitekterne.

Troldtekt, Raumlabor - Rising Architecture Week 2017

Vulkanen

Troldtekt - Vulkanen, youth housing

Det seks etager høje byggeri på Aarhus Ø rummer 99 ungdomsboliger med et minimalt energiforbrug. Cubo Arkitekter A/S og Terroir ApS har tegnet et æstetisk atrium i midten af bygningen. Atriet er designet som et foranderligt rum, hvor farverne på glasværket gradueres, og hvor Troldtekt lofter sikrer en rolig atmosfære.

Se fotos, og læs mere

Havnehusene

Troldtekt Havnehusene

Den karrélignende bebyggelse har udsigt til Aarhus Lystbådehavn og rummer 83 boliger og 179 ungdomsboliger. Havnehusene er et nulenergi-projekt og bygget med ambition om kvalitet fra inderst til yderst. Grå Troldtekt lofter sørger for god akustik mellem de øvrige materialers hårde overflader. 

Se fotos, og læs mere

Pakhusene

Troldtekt, Pakhusene Aarhus

Suveræn beliggenhed, gedigne materialer og solidt håndværk kendetegner Pakhusene på Aahus Ø. De tre højhuse er muret op i sortbrune tegl, og lokalerne er rå i deres udtryk med betonoverflader, synlige installationer og Troldtekt lofter i grå natur. Erhvervsbyggeriet lægger op til deleøkonomi med områdets beboere.

Se fotos, og læs mere

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter