Guide til Københavns bydele:

Her finder du gastronomi med god akustik

Restauranterne i den danske hovedstad har efterhånden mere end god mad på menukortet. Flere vælger at løfte designet for at give gæsterne en særlig oplevelse – og sikre et behageligt lydmiljø. Tag med på en kombineret gastronomi- og designtur rundt i de københavnske bydele.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

De fleste spisesteder har styr på den gode servering i glasset og på tallerkenen. Men en lang række af Københavns restauranter, caféer og barer lykkes også med at skabe en eksklusiv og intim atmosfære, hvor gæsterne har ro til at tale sammen og kan hygge sig.

Her bidrager Troldtekt akustikløsninger med en række fordele:

  • God akustik

Troldtekts åbne overfladestruktur absorberer effektivt lyden, så støj ikke kastes rundt i lokalet. Det giver en hyggeligere og mere rolig restaurantoplevelse.

  • Fleksible designmuligheder

Uanset om interiøret skal være lyst og nordisk eller ekspressivt og farverigt, er der oplagte akustikløsninger i Troldtekts sortiment. Det gælder ikke mindst de prisvindende designløsninger.

  • Dokumenterede bæredygtighedstiltag

Troldtekt i natur og standardfarver er guldcertificeret efter det internationale Cradle to Cradle-designkoncept. Troldtekt akustikplader er dokumenteret fri for skadelige indholdsstoffer.

Lad den gastronomiske rundtur til Københavns forskellige bydele begynde!

Se også vores interaktive kort med restauranter i København.

#1 Indre By

Historiske bygninger, museer og masser af shopping. Indre By i København er en magnet for både besøgende og københavnerne selv. Indre By byder også på flere bemærkelsesværdige spisesteder med Troldtekt akustikløsninger. Tag forbi Restaurant Tårnet – som ligger inde i et af parlamentet Christiansborgs tårne – og gemmer på en spiseoplevelse i et helt særligt miljø. Her er løvefigurer som dekoration, hvælvinger og 11 meter til loftet, hvilket gør Troldtekt ekstra vigtig som akustikregulering.

I Tivoli Haven ligger Sticks’n’ Sushi, som er indrettet i samarbejde med OEO Studio. I mørke og elegante omgivelser – blandt andet med Troldtekt rhombe – kan en sushimenu nydes med udsigt over Tivoli og Vesterbros pulserende liv.

Ærlig mad og ærlige materialer. Det opsummerer kort sagt  Restaurant MARK, som ligger på Axeltorv. Restauranten er designet af ATM Design. Den lyse og organiske indretning byder på flere varianter af Troldtekt, som stilmæssigt spiller sammen med det øvrige design.

Restauranter med Troldtekt i indre by

#2 Vesterbro

Hippe Vesterbro byder især på et festligt natteliv med barer og klubber, og det er også her, Kødbyen ligger.

Midt i Kødbyen ligger Scandic Hotel, som huser MØR Restaurant & Bar. Med et design, der oser af lounge- og barstemning – blandt andet med sort Troldtekt – er retningen slået an for en aften på Vesterbro.

Når turen går videre ad Vesterbrogade, og det er cocktail o’clock, er portugisiske Curfew et besøg værd. Atmosfæren er intim og nærmest som en tidslomme, der med musikken, indretningen og stemningen tager gæsterne med tilbage til 1930’ernes USA. Med sortmalede Troldtekt lofter, rå murstensvægge og små borde, som man sidder tæt omkring, er stemningen sat.

Den tidligere Absalons Kirke er blevet til mødestedet Folkehuset Absalon. Her foregår forskellige aktiviteter som skak, yoga, banko og plademesser. Derudover er der fællesspisning hver dag klokken 18, hvis aftensmaden skal være billig og velsmagende i fællesskab med andre. Det tidligere kirkerum har højt til loftet, og derfor er der valgt sortmalet Troldtekt, så de mange mennesker ikke generes af dårlig akustik.

Restauranter med Troldtekt på Vesterbro

#3 Carlsberg Byen

Carlsberg Byen er både en gammel og en ny bydel på samme tid. Navnet kommer naturligvis fra Carlsbergs tidligere bryggerier, som lå her frem til 2008. Men over årtier omdannes bydelen til et område med boliger, arbejdspladser og kulturelle tilbud – og transformationen er allerede godt på vej.

Kokken Adam Aamann har åbnet restauranten Genbo på Kildepladsen i Carlsberg Byen, hvor bydelens industrielle bygningskultur forenes med en moderne atmosfære. C.F. Møller Architects står bag designet. hvor sortmalet Troldtekt lader hyggen sænke sig over cafeen. Når du er i området, kan du også slå vejen forbi Alexanders Bistro, som byder på forskellige snacks i lyse og lette lokaler med grå Troldtekt line design i interiøret.

Er du mere til fine dining, er STUDIO et andet bud på en anbefalelsesværdig restaurant. Den eksperimenterende fransk-nordiske mad med et japansk stejf afspejler sig også i designet, som er iøjefaldende og æstetisk. ATM Design står bag indretningen, hvor sortmalet Troldtekt bidrager til et behageligt lydniveau for gæsterne.

Restauranter med Troldtekt i Carlsberg Byen

#4 Frederiksberg

Det hyggelige og grønne Frederiksberg er altid et besøg værd – især Frederiksberg Have. Også ved siden af, hvor Københavns ZOO ligger. I den historiske bygning Det Gule Hus ved indgangen til ZOO ligger nu den nyindrettede restaurant FOLK, som er et uformelt familie-spisested i charmerende rammer, designet af ATM Design. Her kan besøgende nyde klassisk dansk mad i lyse og venlige rammer, hvor akustikken holdes i skak med nedhængte Troldtekt akustikflåder.

Et stenkast fra ZOO ligger restauranten Izumi. I elegante omgivelser kan gæster nyde nordisk-japansk gastronomi, men indretningen er i sig selv også et besøg værd. Pan-Projects og Mok Architect har skabt stemningsfulde mørke flader, herunder sortmalet Troldtekt, som brydes med varmen fra træ, hvilket giver en helt særlig oplevelse.

Restauranter med Troldtekt på Frederiksberg

#5 Østerbro

Tag mod øst, og ram dejlige Østerbro, der byder på blandt andet Fælledparken, Kastellet og selvfølgelig Den Lille Havfrue. Men også mange specialbutikker, pæne boulevarder og en generel afslappet stemning – især også for de yngste i familien.

Når den lille sult melder sig, kan Hahnemanns Køkken komme jer til undsætning. Her er både kaffebar, konditori og takeaway, der kan nydes i en af de grønne oaser. Det er også muligt at komme på kokkekursus. Hahnemanns Køkken er stilfuldt indrettet, og – ligesom med maden – er der lagt vægt på det skandinaviske, på bæredygtighed og på det hyggelige. Her indgår sortmalet Troldtekt i designet.

Hvis du skal have en restaurantoplevelse i særklasse, så vælg en aften på Connection by Alan Bates. Restauranten består blot af tre borde med plads til seks personer ved hvert. Den mørke, intime indretning med fokus på specifikke lyskilder står Bruno Jakobsen Design bag. Her er også valgt Troldtekt v-line baseret på cementtypen FUTURECEM™. Loftets diskrete v-spor og naturfarve er med til at sikre den rette stemning.

Restauranter med Troldtekt på Østerbro

#6 Nordhavn

Bydelen Nordhavn fungerer i dag som et havne- og industriområde, hvor den gamle industri nu også tænkes ind i ny arkitektur med både boliger, butikker og caféer – lige ved vandkanten. Her kan du blandt andet lægge vejen for Sushi Anaba, som – ligesom maden – er minimalistisk, men elegant. Sort Troldtekt line udgør et stilsikkert loft over lyden.

Skal det smage lidt ekstra af lækker arkitektur, kan du tage forbi arkitektfirmaet COBEs domicil, hvor der også er åbnet en arkitekturcafé, Depanneur & COBE Café, som er åben for alle. Det industrielle design spiller sammen med hvidmalede Troldtekt lofter. BAUNarkitektur med Stokholm Normark og Studio Ane Lykke står bag designet.

Restauranter med Troldtekt på Nordhavn

#7 Klampenborg/Charlottenlund

Nord for København, smukt placeret i bøgeskoven, ligger Dyrehaven i Klampenborg. Et idyllisk besøgsmål på en sommerdag.

Ved Dyrehaven finder du Peter Lieps Hus. Det ikoniske traktørsted har gennemgået en renovering, som har synliggjort stedets charme og oprindelige detaljer, hvor gæster nu kan nyde et godt måltid mad i lyse og historiske omgivelser – mens designløsningen Troldtekt line sørger for den gode akustik.

En kort tur fra Klampenborg ligger Charlottenlund, som er placeret lige ud til kysten. På Strandvejen ligger Café Jorden Rundt, som er et perfekt pitstop til at nyde atmosfæren og havudsigten. Den runde bygning er tilbage fra 1939 og har stadig velbevarede detaljer fra den tid, selvom en større renovering har givet stedet et løft. Her findes Troldtekt i loftet for at sikre gæsterne en hyggelig oplevelse.

Restauranter med Troldtekt i Klampenborg/Charlottenlund

#8 Nørrebro

Hippe Nørrebro er Københavns multikulturelle og kreative kvarter –med et hav af internationale spisesteder og gode kaffebarer. Her er alt fra lækre kebabruller til eksklusive cafeer og restauranter.

Hos Mirabelle Bakery er der ud over friskbagt brød og kage også frisklavet pasta. Det serveres i lige så indbydende lokaler, som ATM Design står bag, hvor træ og Troldtekt i lys natur mødes af et fremtrædende sort/hvidt-klinkegulv.

Et stenkast fra den berømte Assistens Kirkegård ligger BRUS, en tidligere industribygning, som er forvandlet til ølpub og restaurant. Man kan stadig fornemme fortiden i de rå teglstenvægge og synlige rør, som smelter sammen med nutidige, elegante materialer, herunder også Troldtekt.

Skal aftensmaden stå på rygende varme pizzaer af friske råvarer, så slå vejen forbi BÆST på Nørrebro. Pizzaerne kan nydes i rustikke og hyggelige rammer med god akustik.

Restauranter med Troldtekt på Nørrebro

#9 Nordvest

Området Nordvest i København er upoleret og autentisk – og så gemmer det på mange spændende steder, blandt andet Bispebjerg Kirkegård, som hvert forår giver den velfotograferede, lyserøde lund, når kirsebærblomsterne springer ud. Derudover også den monumentale Grundtvigs Kirke samt spændende spisesteder.

En god grund til at besøge Nordvest er Miklagaard café & steakhouse og Pizza & Pasta. Miklagaard var vikingernes navn for Konstantinopel og valgt, fordi ejerne har rødder ved Middelhavet. Her er servering både i dag- og aftentimerne i smagfulde omgivelser. Troldtekt lofterne er sorte med hvide midterfelter, der følger rummets form, som en særlig feature.

 

#10 Sydhavnen

Københavns sydlige havneområde overses ofte af besøgende, og det er en skam. Udforsk havnefronten med mange små cafeer, og spænd skoene godt fast, så du kan tage en gåtur på den 13 kilometer lange Havneringen, som består af stier og fortov langs vandet. Imens kan du nyde den spændende arkitektur – eller tage en tur forbi Havnebadet Sluseholmen.

Når du er i Sydhavnen, så læg vejen forbi restauranten Herkomst i Pakhuset. Den nyåbnede restaurant med en Michelin-kok som ejer tilbyder gastronomi i rå og samtidig elegante rammer, hvor originale detaljer fra det tidligere pakhus er bevaret og suppleret med blandt andet Troldtekt lofter i grå natur.

Restauranter med Troldtekt i Nordvest og på Sydhavnen