Stjernedrys over karakterfulde restauranter i Norden

Michelinguiden har nu uddelt 2023-stjernerne til de bedste nordiske restauranter. Både helt nye og mere velkendte spisesteder fik plads i årets stjerneparade. Endnu engang er flere restauranter med Troldtekt akustikløsninger på listen.

14.06.2023
Akustiklofter fra Troldtekt i restaurant

Den finske by Turku var mandag den 12. juni vært for gastronomiens festdag – den årlige uddeling af de nordiske Michelin-stjerner.

42 nye restauranter har fundet vej til guiden, der nu tæller i alt 271 restauranter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige. Iblandt dem har 81 opnået stjerner. De øvrige har opnået anden form for anerkendelse – herunder en Bib Gourmand for høj kvalitet eller Michelins grønne kløver for fokus på bæredygtighed.  

Michelinguiden tildeler stjernerne efter madens kvalitet. Men på flere af de hædrede restauranter er det muligt at kombinere den unikke spiseoplevelse med akustisk komfort. Også i 2023 glimter stjernerne over flere restauranter, hvor Troldtekt akustikløsninger er valgt som en del af et karakterfuldt interiør.    

Stjerner og kløvere

Følgende restauranter med Troldtekt løsninger indgår med stjerner og/eller en grøn kløver i 2023-udgaven af Michelinguiden for Norden:

Troldtekt, Restaurant Domestic, Aarhus
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Domestic i Aarhus: En stjerne + grøn kløver

Nærvær, ambitioner og lokale råvarer med fokus på bæredygtighed er nøgleord på restauranten i hjertet af Aarhus. Hvidmalet Troldtekt er et gennemgående materiale i både restauranten, slyngelstuen og orangeriet, hvor der ofte er selskaber.

Se flere fotos, og læs mere

Akustikplader fra Troldtekt som loftsbeklædning i restaurant
Foto: Helene Høyer Mikkelsen

Substans i Aarhus: En stjerne

Substans er flyttet til havnebydelen Aarhus Ø, hvor gæster kan få en sublim madoplevelse med udsigt over bugt og skov fra 11. sals højde. Et sortmalet Troldtekt loft er med til at sikre den behagelige stemning.

Se flere fotos, og læs mere

Akustiklofter fra Troldtekt i restaurant

Novel i Aarhus: Grøn kløver

Også på Aarhus Ø ligger Novel, som er ny i Michelinguiden. Stedet har blandt andet råvarer fra eget landbrug i køkkenet – og ambitioner om at efterlade et positivt klimaaftryk. Til indretningen er der valgt grå Troldtekt akustiklofter med ventilation.

Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik i bl.a. restauranter
Foto: Tommy Kosior, Troldtekt A/S

Moment i Rønde: Grøn kløver

Ejerne driver restauranten på Djursland ud fra et ønske om så høj en grad af bæredygtighed som muligt. Det smitter også af på indretningen af stedet, hvor der for eksempel er solceller og isolerende halmelementer. Til lofterne er der valgt Troldtekt i lys natur.

Se flere fotos, og læs mere

Akustiklofter fra Troldtekt i restaurant
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Henne Kirkeby Kro i Vestjylland er igen i år med på listen med hele to Michelin-stjerner. Her er der ikke valgt Troldtekt i selve restauranten, men til gengæld i kroens morgenmadsrestaurant, Staldgården.  

Flere steder med i guiden

Flere andre restauranter med Troldtekt akustikløsninger er også fremhævet i årets guide – dog uden stjerner:

STUDIO i København

I Carlsbergbyen ligger STUDIO, som fortolker nordisk gastronomi med inspiration fra andre dele af verden. Lofterne er med sortmalet Troldtekt, som diskret sørger for at absorbere lyden i det højloftede rum.

Se flere fotos, og læs mere

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect MAA

MARK i København

Restauranten, som ligger på Axeltorv, nærer kærlighed til de danske råvarer. Indretningen underbygger filosofien om ærlige materialer og overflader blandt andet med forskellige designvarianter af Troldtekt i både lys natur, sort og rød.

Se flere fotos, og læs mere

Connection by Alan Bates i København

En af Københavns mindste restauranter sætter rammen om en helt særlig gastronomisk oplevelse. Akustikken er en vigtig del af den oplevelse, og derfor er der til loftet valgt Troldtekt v-line baseret på cementtypen FUTURECEM™.

Se flere fotos, og læs mere

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i restauranter
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Sushi Anaba i København

Kokken Mads Battefeld sørger for sushi på den eksklusive måde i restauranten på Nordhavn i København. I den lille, elegante restaurant er der valgt sortmalet Troldtekt line med fræsede, langsgående spor som en vigtig og karakterfuld lydabsorbent.  

Se flere fotos, og læs mere

Troldtekt, Restaurant Tabu
Foto: Tommy Kosior

Tabu i Aalborg

Stedet har fokus på, at kvalitetsmad, velvalgt vin og behagelig akustik går hånd i hånd. Råvarerne er lokale, friske og økologiske – og for at sikre den akustiske del af oplevelsen er der til lofterne valgt Troldtekt i lys natur.

Se flere fotos, og læs mere

A terre i København

Her oplever gæster det franske køkken, men tilsat inspiration fra flere steder i verden. Til indretningen er der valgt Troldtekt akustiklofter i grå natur.

Foto: BaraBild

Human i Göteborg

Her handler værdierne i høj grad om kvalitet og bæredygtighed – og det kommer til udtryk i den årstidsbestemte menu såvel som i designet. Indretningen er nordisk med naturlige farver som beige og brun sammen med en dybblå kontrastfarve. Til lofterne er der valgt Troldtekt i lys natur.

Se flere fotos, og læs mere

FAKTA: De nordiske Michelin-stjerner

  • Michelinguiden fordelte de nordiske stjerner ved et event i Turku 12. juni 2023.
  • I vurderingen af restauranterne indgår kriterier som råvarekvalitet, håndværk, personlighed i menuen, kvalitet for pengene og en ensartet oplevelse på forskellige tidspunkter.
  • I 2023 opnåede 81 restauranter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige enten en, to eller tre stjerner.
  • Guiden tæller i alt 271 restauranter fra Norden.