Hos Troldtekt sætter vi fokus på trends og tendenser inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Her på siden har vi samlet en oversigt over de forskellige temaer, vi løbende udgiver. Dyk ned i alt fra indeklima i skoler til innovation inden for arkitektur – og læs interviews med arkitekter og førende forskere.

God fornøjelse!

Troldtekt Newsletter

Tema: Byg bedre børneinstitutioner

I mange danske daginstitutioner er der for meget CO2 og for dårlig lyd.

I nye institutioner har arkitekterne løst udfordringerne og skabt bedre rum til leg ved at sammentænke fleksibelt design, sunde materialer og ventilation.

I temaet "Byg bedre børneinstitutioner" har vi samlet en række interviews og gode eksempler.

>> Læs hele temaet her

Troldtekt online-tema: Byg bedre børneinstitutioner

Tema: God akustik med elegant design

Med en ny serie af designløsninger får arkitekter en spændende mulighed for at kombinere god akustik fra Troldtekt træbeton med karakterfulde udtryk.

I dette online tema giver vi ordet til arkitekten bag de nye designløsninger – og viser, hvordan de er anvendt i smukke bygninger.

>> Læs hele temaet her

Troldtekt® designløsninger giver arkitekter stor frihed til at kombinere god akustik med karakterfulde udtryk

Tema: Mere træ i byggeriet

Træ er et sundt, elegant og fleksibelt naturmateriale, som gør en positiv forskel for CO2-regnskabet. Så hvad skal der til, før træ for alvor slår rødder i byggeriet?

I dette online tema sætter vi fokus på fordelene ved træbyggeri – og nogle af de barrierer, der kan være for at bygge mere i træ.

Læs hele temaet her >

Troldtekt tema: Mere træ i byggeriet

Tema: Rejs med til København

Hvilken storby skal du besøge i 2019? Ifølge verdens førende rejseguide – Lonely Planet – bør København stå øverst på listen.

København topper rejseguiden Lonely Planets liste over byer, der er et besøg værd i 2019. Et højt gastronomisk niveau og spændende arkitektur hører med til begrundelsen. I dette tema med interviews og reportager har Troldtekt A/S fokus på netop de to elementer i Danmarks hovedstad.

Læs hele temaet her >

Troldtekt tema om arkitektur, gastronomi og god akustik i København

Tema: Svøm i den gode arkitektur

Nye badeanlæg skyller ind over landet i disse år, for det er populært at bruge vandet til både elitesport, leg og wellness. I dette tema sætter vi spot på de mange nye danske anlæg – både med gode eksempler og interviews med arkitekter.

Læs hele temaet her

Troldtekt akustikplader i svømmeanlæg

Tema: Sundt indeklima i skoler

De fleste danske skoler har behov for at styrke indeklimaet. Faktisk har DTU målt for dårlig luftkvalitet i 9 ud af 10 undersøgte klasserum i løbet af en skoledag. Her i temaet kan du læse mere om udfordringerne – og få eksperternes bud på løsninger.

Læs hele temaet her

Troldtekt, Indeklima i skoler

Tema: Sort er det nye sort

Arkitektur med sorte materialer kan skabe en særlig stemning af intimitet og nærvær.

I dette tema kan du læse om, hvordan sorte lofter og materialer med tyngde nu vinder frem i indretningen.

Læs hele temaet her >

Troldtekt, Fredericia Furniture Showroom

Tema: Nye tendenser i private hjem

I dette tema sætter vi fokus på de nyeste tendenser i private hjem og byder på masser af inspiration fra stilfulde, danske boliger.

Design- og livsstilsekspert Mads Arlien-Søborg fortæller om, hvilke farver, mønstre og materialer, der vinder frem i de danske hjem. Og så tager vi på besøg hos Julia Kleine, der deler sin skarpe sans for design og finurlige detaljer med over 10.000 følgere på Instagram.

Læs hele temaet her >

Troldtekt, Privatbolig Aabenraa

Tema: Multikulturhuse

Overalt i landet skyder nye multikulturhuse op. I både storbyer og landsbyer er husene uformelle mødesteder, som samler lokalsamfundet til sport, spisning, salsa og alt derimellem. I dette tema kan du få eksperternes syn på de nye multikulturhuse.

Læs også et interview med Erik Brandt Dam, arkitekten bag transformationen af en nedlagt skole i Nr. Vium til et prisbelønnet sports- og kulturcenter - og tag med på en rundtur til flere af landets andre nye multikulturhuse.

Troldtekt, multikulturhuse

Tema: Helende arkitektur

Hvordan kan arkitektur bidrage til det sociale arbejde? Og kan den rette indretning af et psykiatrisk hospital minimere brugen af tvang? I dette nye tema om helende arkitektur får du eksperternes bud på svarene.

Troldtekt, Healing architecture

Tema: Bæredygtigt byggeri

Troldtekt akustik optager CO2, DGNB-certificeret byggeri, cirkler på Building Green. Bliv klogere på disse emner og læs blandt andet om en ny analyse, hvor Teknologisk Institut anslår, hvor meget CO2 Troldtekt optager på 10 år. 

Læs også om Building Green i Forum, der i dagene 1.-2- november 2017 byder på masser af inspiration om cirkulær økonomi, og hvor du også kan høre mere om Troldtekts bidrag til DGNB-certificeret byggeri. Allerede i dette tema kan du opleve tre DGNB-certificerede byggerier med Troldtekt. 

Troldtekt GAPS

Tema: Ventilation

Næsten 100 millioner europæiske børn går i skole, og de bruger 70 procent af skoletiden indendørs. Derfor er det et problem, at luften er tung i alt for mange klasselokaler. Troldtekt ventilation kombinerer god akustik, frisk luft og et lavt energiforbrug. Se i en kort film, hvordan det sker i praksis og læs om prisbelønnet forskning, der har dokumenteret fordelene ved løsningen.

Troldtekt, Viden Djurs

Tema: Arkitektur i kulturhovedstaden

Europa har rettet blikket mod Aarhus, som er europæisk kulturhovedstad i 2017. Det tiltrækker ekstra opmærksomhed til byens kreative erhverv, herunder en bred vifte af større og mindre tegnestuer.

I nyt tema sætter vi fokus på arkitektur i kulturhovedstaden, og du kan blandt andet læse om arrangementet Rising Architecture Week samt den store forandring, der i disse år sker på havneområdet Aarhus Ø.

Aarhus Ø

Tema: Transformation

I Europa står byggeriet for cirka 40% af materiale- og energiforbruget. Der er potentiale for at reducere ressourceforbruget ved at vælge sunde materialer med lang levetid og omdanne bygninger til nye formål.

Læs om, hvordan bygningers iboende kvaliteter kan leve videre i en arkitektonisk transformation og dyk ned i totaløkonomi og livscyklus-
vurdering, som spiller en vigtig rolle i bæredygtigt byggeri. Se desuden eksempler på vellykkede transformationsprojekter.

troldtekt, Innovation Factory

Tema: Innovation

Innovation er en naturlig del af arkitektens faglighed. Sådan lyder det fra Lone Wiggers, arkitekt og partner i C.F. Møller. Læs hele interviewet i dette nye tema, hvor også German Design Councils direktør, Andrej Kupetz, giver sit syn på nye designtrends.

Troldtekts egen konkurrence, Troldtekt Award, har budt på mange innovative ideer fra arkitekt- og designstuderende verden over. Se vinderprojektet, og læs mere om konkurrencen.

Troldtekt Porcelænshaven, København

Tema: Indeklima i skoler

Hver dag ringer klokken ind til et dårligt indeklima på alt for mange folkeskoler landet over. Især på de mange nedslidte skoler er luftkvaliteten for lav og støjniveauet for højt.

troldtekt themes Schools

Tema: Renovering

Renoveringer udgør halvdelen af omsætningen i byggebranchen, så der er god grund til at hylde de inspirerende eksempler. Det er netop formålet med Renoverprisen, der i år gik til Konstabelskolen på Margretheholmen i København.

Troldtekt, Herning Library

Tema: Restaurant

Vidste du, at støj og musik har indflydelse på, hvordan maden smager? Og at dårlig akustik kan koste stjerner i madanmeldelsen?

Troldtekt - NOMA Australia

Tema: Kontor

Skype-møder og videndeling på mobilen. De digitale samarbejdsformer stiller nye krav til det fysiske kontors indretning og indeklima.

Troldtekt, Soenderborg Office

Tema: Design

Rå naturmaterialer i for eksempel sten og træ spreder sig i global arkitektur. Når de bliver brugt rigtigt, kan materialerne på én gang berige en bygnings design og styrke oplevelsen for brugerne. Det fortæller den chilenske arkitekt og chefredaktør på ArchDaily, David Basulto, mere om her på temasiden.

WOOD WOOL AWARD winner Krik nature and cultural centre

Tema: Cirkulær økonomi

Når sunde materialer genbruges, kan det gavne miljø og bundlinje. Derfor har EU nu lanceret en cirkulær økonomi-pakke, og den ambitiøse klimaaftale ved COP21 i Paris understreger behovet for at udnytte klodens ressourcer bedre.

Troldtekt_circular_technical_loop

Tema: Jubilæum

I efteråret 2015 har Troldtekt A/S eksisteret i 160 år, og samtidig kan vi fejre 80 års jubilæum for produktionen af Troldtekt træbeton.

Vi markerer det dobbelte jubilæum med en ny, international arkitektpris: WOOD WOOL AWARD™, som hædrer de bedste eksempler med træbeton i moderne arkitektur. Vi er stolte over at have samlet en jury med internationale toparkitekter, og de to bedste projekter præmieres med hver EUR 5.000,-. 

Læs mere her og bliv klogere på historien om vores virksomhed og produkt.

Troldtekt Wood Wool Award 2015

Tema: Innovation

Innovation sikrer, at arkitekturen konstant udvikler sig – funktionelt og æstetisk. På denne tema-side om innovation kan du læse arkitekt og ErhvervsPhD Anne-Mette Manelius’ bud på, hvilke rammer der skal være til stede for at fostre nye idéer.

troldtekt themes Innovation

Tema: Bæredygtigt byggeri

Bæredygtigt byggeri kan måles og vejes ved hjælp af en række certificeringer, som er kommet til i de senere år.

Her på temasiden sætter ph.d. og lektor Tine Steen Larsen fra Aalborg Universitet ord på de syv væsentligste certificeringer. Du kan blandt andet også læse om Region Nordjyllands gode erfaringer med DGNB

troldtekt themes Sustainable Construction

Tema: Alment boligbyggeri

Den almene boligsektor går en attraktiv tid i møde. Politiske aftaler frigør milliardbeløb til renoveringer og giver bedre betingelser for, at nye almene boliger kan opføres på de dyre adresser i landets større byer.

troldtekt themes

Tema: CSR

Troldtekt har modtaget CSR Strategy Prize ved CSR Awards 2014. Prisen gik til Troldtekt på baggrund af vores strategiske arbejde med det bæredygtige Cradle to Cradle-koncept.

Her på temasiden kan du blive klogere på principperne i Cradle to Cradle og læse mere om de indsatser, der udløste strategiprisen til Troldtekt.

troldtekt themes CSR

Tema: Bæredygtighed

Flotte, bæredygtige projekter rejser sig i disse år på dansk grund. Og hele byggeriets værdikæde er ved at vænne sig til at tænke bæredygtighed bredere end bare energioptimering.

Her på temasiden kan du læse om, hvordan det går med at udfolde certificeringsordningen DGNB i Danmark. Du kan også blive klogere på Troldtekts strategiske arbejde med principperne i det bæredygtige koncept Cradle to Cradle.

troldtekt themes Sustainability

Tema: BIM

I det moderne byggeprojekt leverer alle aktører præcise data, så software fanger mulige fejl, før de opstår. Fra idéstadie til projektering, opførelse og daglig drift giver Building Information Modeling (BIM) et overblik – helt ned på den enkelte bygningsdel.

troldtekt themes BIM

Tema: Akustik

Akustik har stor betydning for menneskers velbefindende. Her på temasiden kan du blive klogere på grundbegreberne inden for rumakustik og få tips til selv at beregne akustikken i et rum.

troldtekt themes acoustics

Tema: Mini CO2 husene

Realdania Byg står bag eksperimentet MiniCO2 Husene, som er seks parcelhuse, opført vest for Nyborg. Formålet er at vise, hvordan man kan reducere huses CO2-udledning i forskellige faser af bygningernes levetid. Det gør de fem forsøgshuse på hver deres måde, mens det sjette hus samler de bedste erfaringer.

troldtekt themes Mini C02

Tema: Skolebyggeri

Flotte, bæredygtige projekter rejser sig i disse år på dansk grund. Og hele byggeriets værdikæde er ved at vænne sig til at tænke bæredygtighed bredere end bare energioptimering.

Her på temasiden kan du læse om, hvordan det går med at udfolde certificeringsordningen DGNB i Danmark. Du kan også blive klogere på Troldtekts strategiske arbejde med principperne i det bæredygtige koncept Cradle to Cradle.

troldtekt themes Schools