Nu kan du stemme: Flere Aarhus-projekter med god akustik dyster om at blive Byens Bedste

Der er andet end gode mad-, kultur-, studie- og shopping-oplevelser at hente hos flere af de nominerede til Byens Bedste i Aarhus. Der er også rig mulighed for at opleve en atmosfære med god akustik i flere af bygningerne, hvor Troldtekt er en del af indretningen.

24.06.2024
Akustikplader fra Troldtekt som loftsbeklædning i restaurant

Årets gå-i-byen-sted, årets familieoplevelse, årets bager og årets studiemiljø er blot nogle af de priser, der skal uddeles til den 18. udgave af Byens Bedste i Aarhus.

Århus Stiftstidende udnævner vinderne i de 16 kategorier ved et arrangement i Tivoli Friheden 24. august. Frem til 7. august kan du stemme på dine favoritter til priserne.

Blandt de i alt 80 nominerede gemmer der sig en række steder, som også har fokus på at skabe en atmosfære med god akustisk for gæsterne. Her kan du læse om ni nominerede projekter, hvor Troldtekt akustikløsninger er en del af designet.

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, m.a.a.

Tivoli Friheden: Nomineret til Årets familieoplevelse

Den lokale forlystelsespark rummer aktiviteter, kulturtilbud og spisesteder for hele familien. Som en del af et større landskabsprojekt med gentænkning af parkens rekreative områder er også opført en ny rund bygning.

Den nye bygning huser både friluftsscenen, som anvendes til Fed Fredag-arrangementer, og restauranterne Madscenen og Backstage. Begge restauranter er med grå Troldtekt lofter. Sortmalet Troldtekt er desuden anvendt i hele scenerummet og har primært en lydabsorberende funktion.

Se fotos, og læs mere

Akustikplader fra Troldtekt som loftsbeklædning i restaurant

Markedshallen Nicolinehus: Nomineret til Årets nyåbning

Burger, dumplings, skaldyr eller italiensk gelato? Du kan få det hele under samme tag i Markedshallen Nicolinehus på Aarhus Ø.

Stedet er sammensat af mange slags rum og stemninger. Du kan sidde langs facaden og nyde bylivet og dagslyset eller sidde ved langbord i atriet med en anden intens atmosfære. Stedet er arkitektonisk bundet sammen som små gader med indbyrdes variationer og med brug af træ og Troldtekt i grå natur. 

Se fotos, og læs mere

Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik i bl.a. restauranter

Tiende: Nomineret til Årets spisested

Ti etager op fra markedshallen i Nicolinehus ligger en af de nye stjerner på den gastronomiske himmel i Aarhus.

Restaurant Tiende er orienteret i to retninger, der giver mulighed for at skabe forskellige unikke miljøer i samme rum. Loftet binder indretningen sammen, og for at skabe en god akustik på tværs af restauranten er der monteret sortmalede Troldtekt lofter, som gemmer sig bag de bølgende lister.

Se fotos, og læs mere

Troldtekt akustiklofter er det naturlige valg til at sikre god akustik og et sundt indeklima i bl.a. boligbyggeri

Lighthouse 2.0: Nomineret til Årets arkitektur

På den yderste spids af Aarhus Ø tårner Lighthouse sig op med sine 142 meter, og huset er på alle måder et vartegn for byen.

Stedets kvaliteter er åbenlyse, og byggeriet er kåret til at være Verdens bedste højhus i 2023 i kategorien 100-199 meter. For at opnå en behagelig akustik har man valgt at anvende Troldtekt ved indgangspartierne, gangarealer, trappeopgange og i beboerhuset. Ved beboerhuset er loftet i grå natur, mens de øvrige rum har hvide lofter, der fremhæver den varme jordfarve, der er anvendt på mange vægflader.

Se fotos, og læs mere

Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect Jens Dresling/Ritzau Scanpix

Arkitektskolen Aarhus: Nomineret til Årets studiemiljø

Fremtidens arkitekter nyder godt af de nye lokaler på Godsbanen. Bygningsdesignet af den nye skole har en industriel strenghed, som modsvares af en dynamisk rumlighed. Man kan se på tværs af rum, og dagslyset vandrer langt ind i bygningen og suppleres med ovenlys. Et meget foranderligt hus til trods for et meget sparsomt valg af materialer.

De store åbne rum og tegnesalene har grå Troldtekt akustiklofter i kvadratisk format. Denne homogenitet går igen i de mere lukkede rum i betonkernerne, men her er valgt sortmalede Troldtekt akustikplader.

Se fotos, og læs mere

Jumbo Bakery: Nomineret til Årets bager

Der er mange gode bagerier i Aarhus, men et af dem, der særligt har markeret sig de seneste år, er Jumbo Bakery, der har to centrale adresser i byen.

Indretningsstillen bærer præg af bygningernes tidligere liv, hvor oprindelige overflader og elementer er genanvendt i renoveringen. Det gælder blandt andet også Troldtekt loftet, der ”lever videre” i Jumbos afdeling i Ankersgade, hvor bygningen tidligere husede en postcentral.

 

Clement bar: Nomineret til Årets gå-i-byen-sted

Helt centralt i Aarhus ligger Clement bar, hvor festglade aarhusianere hver weekend mødes for at have det sjovt og feste til den lyse morgen. Troldtekt akustiklofter bidrager til rammer, hvor det både er muligt at nyde musikken og tale sammen over en drink i baren.

 

Mollerup Golfklub: Nomineret til Årets bæredygtige forening/klub

I det nordlige Aarhus mellem skov og by finder du Mollerup Golfklub, der foruden en idyllisk golfbane også byder på egen café og selskabslokaler – og det er blandt andet her, hvor Troldtekts akustiklofter bidrager til den gode oplevelse.

 

BR Tilst: Nomineret til Årets shopping til børn

Ambitionen var en legetøjsbutik i verdensklasse, og det er, hvad du finder i BR Tilst, som er et slaraffenland for børn og barnlige sjæle. Butikken er designet i børnehøjde og har både piratskibslegeplads, et Pippi Langstrømpe-hus og krea-områder.

I forbindelse med indretningen af butikken har designvirksomheden Ambiente malet bygningens eksisterende Troldtekt lofter sorte. Lofterne er med til at sikre god akustik, så alle får en god legeoplevelse.