Troldtekt, Port of Aarhus

 

TEMA: Alment boligbyggeri

Den almene boligsektor går en attraktiv tid i møde. Politiske aftaler frigør milliardbeløb til renoveringer og giver bedre betingelser for, at nye almene boliger kan opføres på de dyre adresser i landets større byer.

 

Læs mere her på temasiden, hvor to af branchens erfarne rådgivere deler deres syn på de lovende udsigter for bæredygtighed i den almene boligsektor.

Boligbyggeriet udvikles i beboerdemokratiet

Almen arkitektur er rugekasse for nyudviklingen af boligbyggeriet i Danmark. De mest progressive boligforeninger bygger mere bæredygtigt og i bedre kvalitet, end bygningsreglementet kræver.

Sådan siger arkitekt MAA og indehaver af konsulentvirksomheden AplusB, Rie Øhlenschlæger, om den spændende udvikling i det almene byggeri.

Troldtekt the volcano port of aarhus

Grundige analyser kan give alment forspring

Ved at kaste flere kræfter i analysearbejdet kan almene boligforeninger fremover byde på landets mest attraktive boliger – miljømæssigt og totaløkonomisk. Det vurderer ingeniør og partner Jørgen Lange fra Ekolab, som rådgiver om bæredygtige energiløsninger. Ifølge ham er opskriften på den bæredygtige helhed ikke entydig. Men blandt ingredienserne er fleksibilitet, differentierede materialelevetider og den rette balance mellem sort og grøn energi.

Troldtekt_Loevvangen

Politiske håndslag baner vej for bedre almene boliger

En boligaftale, der afsætter 18 milliarder kroner til renovering frem til 2020, og et selvstændigt punkt om almene boliger på finansloven.

De nye politiske aftaler bør sende et klart signal til byggeriets rådgivere om at vende blikket mod den almene boligsektor. Det mener interesse- og brancheorganisationen BL (Danmarks Almene Boliger).

Troldtekt billund building-block

Ungdomsboliger på Aarhus Havn

Boligforeningen Ringgårdens seks etager høje boligblok på havnen i Aarhus rummer 99 lejligheder med et minimalt energiforbrug. Cubo Arkitekter A/S og Terroir ApS har tegnet bygningen og i midten placeret et atrium, der byder på en kontrastfuld oplevelse i forhold til det ydre.

Samtidig er det et behageligt og smukt rum, hvor der er arbejdet med form, farver, lys og lyd.

Se fotos, og læs mere om lydmiljøet i atriet.

Højhuset i Billund

Byens første bolighøjhus har 20 lejligheder, som alle var udlejet inden færdiggørelsen. Højhuset er tegnet af Arkitektfirmaet Kloden ApS, og overalt i bygningen sikrer hvidmalede Troldtekt lofter en god akustik.

De hvide lofter reflekterer lyset fra lejlighedernes store vinduer, som giver en flot udsigt over åbent land.

Se fotos, og læs mere om højhuset.

Løvvangen i Nørresundby

Nordjyllands største boligrenovering ændrer et helt boligområde. 20 monotone boligblokke er ved at få et arkitektonisk løft, når de blandt andet udstyres med klimaskærme og glasinddækkede altaner med hvidmalede Troldtekt lofter.

Arkitekterne Kærsgaard & Andersen A/S har tegnet projektet, som skal stå færdigt i 2015.

Se fotos, og læs mere om renoveringen.

 

Tilmeld nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få aktuel inspiration inden for akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri leveret direkte til din indbakke.

Nyhedsbrevet udkommer cirka otte gange om året, og hver udgave byder på et relevant tema, som foldes ud i artikler, fotos og video.

Troldtekt newsletter

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter