Dansk-tysk videndeling: Få inspiration til mere bæredygtige byer

Troldtekt er med i en paneldebat ved den første udgave af German Danish Business Forum, som finder sted 6. september i Hamborg. Dagen handler om, hvordan virksomheder kan bidrage til en mere bæredygtig udvikling – på tværs af grænser og brancher.

29.08.2023

Hvordan kan danske og tyske virksomheder samarbejde om at løse verdens store udfordringer? Det kan du få forskellige input til, hvis du deltager i German Danish Business Forum.

Brancheforeningen Dansk Industri, Dansk-Tysk Handelskammer og Handelskammer Hamborg står bag det ambitiøse event. Det hele foregår onsdag den 6. september hos Handelskammer Hamborg – og det er gratis for virksomheder at deltage.

Dagen byder på oplæg fra en lang række tyske og danske aktører, herunder virksomheder fra begge lande. Troldtekt er inviteret som paneldeltager i ét af eftermiddagens fire spor, Sustainable City Development.

Jesper Kvist, Business Development Manager hos Troldtekt, er en af fire panelister, som debatterer muligheder og udfordringer i cirkulært byggeri. I panelet indgår også deltagere fra det danske arkitektfirma Lendager Group og tyske alcemy, som leverer software til cementindustrien.

Fokus på både CO2 og materialesundhed

Byggeriet tegner sig for op mod 40 procent af verdens CO2-udledning og ressourceforbrug. Derfor spiller branchen en vigtig rolle i at skabe en mere bæredygtig udvikling.

Fra 2023 stiller Bygningsreglementet i Danmark for eksempel krav om, at nye bygninger i hele deres livscyklus højest må udlede 12 kg CO2-ækv./kvm./år. Foreløbig gælder kravene for bygninger på over 1.000 kvadratmeter.

Hos Troldtekt har vi fokus på at reducere CO2-aftrykket fra vores akustikplader uden at gå på kompromis med materialesundheden. Vi har valgt designkonceptet Cradle to Cradle som strategisk ramme om vores tiltag inden for bæredygtighed. Alle Troldtekt træbetonprodukter i natur og standardfarver har opnået Cradle to Cradle-certificering på guldniveau – med platin i kategorien materialesundhed. I 2022 lancerede vi desuden akustikplader baseret på den CO2-reducerede cementtype FUTURECEM™.

Både Dansk Industri og Dansk-Tysk Handelskammer har tidligere hædret Troldtekt for vores arbejde med bæredygtighed.

Læs mere om German Danish Business Forum 2023, og tilmeld dig eventet

Se flere aktuelle nyheder her