TEMA: Design af kontorbyggeri

Design af kontorbyggeri

Flere hjemmearbejdsdage og online-møder er blevet den nye normal. En pandemi og bedre adgang til digitale samarbejdsformer stiller nye krav til designet af det fysiske kontor. Her er der for eksempel behov for flere små mødelokaler og zoner end tidligere.

Her på temasiden kan du få eksperter og arkitekters bud på de nye tendenser i indretningen af kontorer. Se, hvordan flere af tendenserne er omsat til virkelighed i en række vellykkede domiciler. Og læs, hvordan du med Troldtekt akustikløsninger kan forene god akustik, et bæredygtigt indeklima og karakterfuldt design, når du indretter kontorer til den nye virkelighed.  

Akustikeksperter: Derfor kan et kontorlandskab blive for stille

Der skal ikke meget støj til, før koncentrationen bliver ødelagt i åbne kontorlandskaber – og ofte er kollegernes snak synderen. Men løsningen er ikke kun at skabe støjfri kontorer, lyder det fra to svenske akustikeksperter, som vi har talt med.

>> Læs interviewet med de to akustikeksperter

Design af kontorbyggeri

Sådan vil corona påvirke fremtidens kontorer

Med corona-pandemien blev der sat turbo på en aktivitetsbaseret indretning af kontormiljøer, og mange medarbejdere er siden begyndt at sætte pris på hjemmearbejdsdagene.  Eva Bjerrum, som er ekspert i nye arbejdsformer, advarer dog virksomhederne mod at træffe forhastede beslutninger.

>> Læs interviewet med Eva Bjerrum

Design af kontorbyggeri

Små rum og fleksible kontormiljøer ser dagens lys

Ændrede arbejdsmønstre, behovet for at udnytte kvadratmeterne bedre og ønsket om mere bæredygtige materialer. Der blæser flere vinde i disse år, som påvirker designet af kontorer, oplever Mette Gravergaard, arkitekt og kreativ leder for spaceplanning i Sweco Architects.

>> Se fotos, og læs mere

Design af kontorbyggeri

Farvel til skrivebordet? Sådan vil kontordesign ændre sig

Efter corona skal kontormiljøerne finde et nyt formål. Alle har ved selvsyn oplevet, at man ikke behøver et kontor for at arbejde, men hvad skal de så bruges til? Ifølge arkitekt og partner Julian Weyer fra C.F. Møller Architects vil kontoret i højere grad få en social funktion.

>> Læs interviewet med Julian Weyer

Design af kontorbyggeri
Design af kontorbyggeri

En varm og bæredygtig velkomst

Arkitekt- og ingeniørvirksomheden Mandrup byder velkommen med en designvariant af Troldtekts CO2-negative plader baseret på cementtypen FUTURECEM™.

Troldtekt baseret på FUTURECEM har et CO2-aftryk, som går i minus under produktion og brug – altså helt frem til pladerne skal genanvendes eller bortskaffes.

>> Se fotos, og læs mere

Mørke lofter giver eksklusiv stemning i råt domicil

Naturlig råhed, masser af plads og et ærligt udtryk. Det har indretningsfirmaet Ambiente skabt i sit 11.500 kvadratmeter store firmadomicil, der blev kåret som Årets Kontorbyggeri 2020. Kontrasterne findes i de forfinede detaljer i indretningen.

>> Se fotos, og læs mere

Lydabsorberende træbetonplader fra Troldtekt anvendes ofte som akustikloft i kontor- og erhvervsbygninger

Nyt arkitektmiljø på Campus Rainvilleterrasse

Det internationalt anerkendte arkitektfirma gmp Architekten Gerkan, Marg und Partner har mere end 500 medarbejdere fordelt på otte lokaliteter.

Virksomhedens anden lokalitet i Hamburg, ud over hovedsædet, ligger i en bygning, som har gennemgået en større udvidelse. Designløsningen Troldtekt line er med til at sikre god akustik i stueetagen, som rummer flere funktioner.

>> Se fotos, og læs mere

Design af kontorbyggeri
Design af kontorbyggeri

Fremtidens kontor skal kunne skifte form

Arkitekt og ansvarlig for Kontor hos Arkitekterna Krook & Tjäder står bag en af Göteborgs nye kontorbygninger, Slakthuset, hvor både stedets historie og et fleksibelt design er tænkt ind. Læs om arkitekternes overvejelser, og få deres bud på kontortendenserne nu og i de kommende år.

>> Læs interviewet nu

Design af kontorbyggeri

Kontordesign: Vælg en akustikløsning med flere fordele

Det går ud over trivsel og produktivitet, hvis det støjer og runger i kontoret, hvis luftkvaliteten er dårlig, eller hvis rammerne er uinspirerende. Med Troldtekt træbeton til loft- og vægbeklædning sikrer du både god akustik, et sundt indeklima og et karakterfuldt design.

>> Læs om de dokumenterede fordele

Troldtekt, Gottlieb Paludan Architects, Copenhagen

Kontordesign: God akustik kræver en indsats

De store kontorer har fordele, men god akustik er ikke altid en af dem. Resultatet er koncentrationsbesvær og dalende trivsel blandt medarbejderne, men med de rigtige tiltag kan akustikken forbedres markant.

>> Læs interviewet med Troldtekts akustikekspert

DTU Science Park i Hørsholm

Design af kontorbyggeri

Kontorlokalerne er en del af Danmarks førende vækst- og udviklingsmiljø, hvor mange virksomheder holder til. Designløsningen Troldtekt curves sikrer god akustik og sammenhæng på tværs af glasvæggene.

Se fotos, og læs mere

KAB Huset i København

Design af kontorbyggeri

Bygningen er domicil, foreningshus og et mødested for alle. Lyst interiør med træ indbyder til fællesskab. Her er Troldtekt akustiklofter, som i mødelokaler og callcenter er kombineret med Troldtekt ventilation.

Se fotos, og læs mere

Retssal i Wuppertal

Design af kontorbyggeri

Efter en omfattende modernisering af en af de ældste retsbygninger i Tyskland er der i den imponerende sal blevet monteret akustikplader af varianten Troldtekt tilt line, som også har en designfunktion.

Se fotos, og læs mere