TEMA: Design af kontorbyggeri

Troldtekt, office Sønderborg

Skype-møder og videndeling på mobilen. De digitale samarbejdsformer stiller nye krav til det fysiske kontors indretning og indeklima.

Læs et interview med Philip Tidd, der er ekspert i kontordesign hos den globale virksomhed Gensler, Han peger på, at kontoret skal have flere steder, hvor medarbejderne kan fordybe sig, samarbejde og lære.

Få fem gode råd til at skabe støjdæmpning og bedre lydmiljø i kontorer. Rådene er fra en ny vejledning om indretning, akustik og støjdæmpning, som Branchearbejdsmiljørådet for Privat Kontor og Administration har udgivet. 

Se en inspirerende TED-talk om akustik, og få eksempler på, hvordan nye designløsninger fra Troldtekt kan give kontoret en kombination af god akustik og unikt design.

Kontoret skal tænkes til den virtuelle verden

Digitale samarbejdsværktøjer og mobil teknologi ændrer kravene til indretningen af den moderne arbejdsplads.
 
Philip Tidd er ekspert i kontorindretning hos konsulentvirksomheden Gensler, der er førende inden for kollaborativt design. 14. april talte han om fremtidens kontorindretning på Nohr-Con konferencen i København. Få hans indsigt i, hvad der bliver det nye inden for kontormiljøer.

Troldtekt - Vilhelm Lauritzen

Ny vejledning: 5 tips til god lyd i kontorer

Det kan på alle måder betale sig at tænke akustikken med – både når man indretter fra scratch, og når man ombygger eksisterende kontorer.

Det er en af pointerne i en ny vejledning fra Branchearbejdsmiljørådet for Privat Kontor og Administration. Vejledningen er spækket med aktuel viden og inspiration til at gøre kontorlandskaberne fri for forstyrrende støj.

Troldtekt Globe Systems

TED-talk: Byggeri skal også designes for ørerne

Arkitekter går mere op i, hvordan et byggeri ser ud, end hvordan det lyder. Og dårlig akustik er et stort problem for både helbred, produktivitet og vores sociale liv.

Det pointerer lydkonsulent Julian Treasure fra britiske The Sound Agency i en inspirerende TED-talk. Her giver han også eksempler på, hvad der skal til for at opnå bedre akustik.

Design af kontorbyggeri

Vilhelm Lauritzen

Troldtekt - Vilhelm Lauritzen

I Københavns Nordhavn har Vilhelm Lauritzen Arkitekter forvandlet et gammelt pakhus-lokale til et moderne kontor, hvor tegnestuen nu selv holder til. Betongulvet er bevaret, de eksisterende søjler, vægge og dragere malet hvide, og de før lukkede facader har fået store vinduesåbninger. Loftet er beklædt med Troldtekt akustik. 

Se fotos, og læs mere

Innovest

Troldtekt Innovest

Naturen spiller en stor rolle i kontorbygningen Innovest, som er tegnet af Aarstiderne Arkitekter og på vej mod DGNB-certificering. I atriet er der vandbassin og plantevæg, bambustræ er anvendt flere steder – og alle lofter er beklædt med Troldtekt. Innovest huser virksomheder, uddannelser og Ringkøbing-Skjern Forsyning.

Se fotos, og læs mere

Kontorhus C

Troldtekt, Soenderborg Office

Den verdensberømte amerikanske arkitekt Frank Gehry har tegnet masterplanen for havnefronten i Sønderborg. Helt ned til vandet ligger Kontorhus C, som er tegnet af schmidt hammer lassen architects. Troldtekt på balkonsider og lofter sikrer et behageligt akustisk miljø, der matcher den eksklusive arkitektur.

Se fotos, og læs mere

Stemmer dæmper arbejdsglæden

Kopimaskinens konstante snurren eller klimaanlæggets insisterende blæs er ikke nær så forstyrrende som to eller flere kolleger, der taler sammen.

Det akustiske miljø på arbejdspladsen skal indrettes efter de mennesker, der færdes i det, forklarer Søren Peter Lund, som er seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø.

Troldtekt Sverigesgade

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Troldtekt Newsletter