Udsmykket loft

The Mayor Hotel på Banegårdspladsen i Aarhus har en lang historie bag sig som et traditionelt hotel i centrum af byen, med en beliggenhed mellem hovedbanegården og Aarhus Rådhus. Stedet har været under en længere renovering under Evar familien og har skiftet navn til The Mayor Hotel i 2014 – og bragt sig selv helt i front som byens moderne og bæredygtige hotel.

Med stor bevidsthed om hotellets historie og potentiale, har unge kræfter nu gjort The Mayor Hotel til et attraktivt hotel med sin egen, tydelige identitet. Gennem den omhyggelige renovering er der blevet plads til flere specialfremstillede møbler og fine detaljer, der giver stedet sin personlighed og gæsten oplevelser med hjem fra opholdet.

I stueetagens køkken prioriteres økologiske og lokale råvarer af høj kvalitet, ligesom kaffen er fra det lokale specialristeri La Cabra, beliggende i Aarhus’ latinerkvarter. Ved hotellets reception i stueplan ligger også restaurant GÄST med udsigt til bylivet udenfor. Her har det oprindelige marmorgulv fået en grundig polering og genvundet sin oprindelige skønhed. Den tilstødende pejsestue har samme smukke gulv, der harmonerer med de høje vinduer, træpanelerne og pejsen.

Fransk inspiration

Netop de høje vinduer med udsigt til Rådhusparken og gaden har et potentiale, der i mange år har været delvist skjult af et nedhængt loft. Et nyt loft hævet over vinduerne giver mere dagslys, men samtidig et spændende loft, der dristigt trækker på inspirationen fra klassiske, franske caféer med glasloft og messinglister.

Men i stedet for klassiske materialer er anvendt rhombe akustikplader fra Troldtekt og en elegant belysning med messingpendler fra Okholm Lighting. Mønsteret med rhomber bryder loftet op i mindre felter og giver en mere levende flade, der passer ind i det mangekantede rum.

Arkitekterne bag pejsestuens modernisering, arkitekterne Simon Sjøgaard og Mikkel Selmer, lægger stor vægt på betydningen af akustik og har nogle positive erfaringer med Troldtekt fra kaffebar og risteri La Cabra i Aarhus latinerkvarter, som de ligeledes har indrettet i 2015. Ifølge Sjøgaard og Selmer er Troldtekt et ærligt og bæredygtigt materiale, med sin egen skønhed, hvor forbandtet har stor betydning for oplevelsen af et rum.

Troldtekt rhombe fåbner muligheder for spændende effekter og bidrag til en moderne og bæredygtig indretning både på lofter og vægge. 

Fakta

Projekt:
The Mayor Hotel på Banegårdspladsen i Aarhus
Arkitekt:
Arkitekter Simon Sjøgaard og Mikkel Selmer
Bygherre:
Evars Hoteller
Troldtekt Produkter
Loftsbeklædning:
Troldtekt rhombe
Farve:
Hvidmalet 101
Struktur:
Fin (1,5 mm træuld)
Tekst & Fotos
Tekst:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt
Fotos:
Helene Høyer Mikkelsen, arkitekt