Rhomber samler kontoret

Indretningen af ingeniørvirksomheden Wissenberg A/S i en ældre industribygning på Nørrebro har fokuseret meget på at skabe åbenhed og godt arbejdsmiljø. Rhombe-væggen ved trappen har forbedret akustikken og samlet etagerne.

Troldtekt rhomb, Wissenberg
Foto: Helene Høyer Mikkelsen, architect

Joan Torenholt har stået for indretningen af de to sammenhængende etager for ingeniørerne Wissenberg A/S. Firmaet har ønsket at signalere, at de ikke er et firkantet, traditionelt ingeniørfirma, men snarere i tråd med det mangfoldige kvarter, de har bosat sig i.

For at skabe en intern forbindelse mellem de to etager er der skåret et skråt skår i dækket og en imødekommende trappe møder ansatte og gæster. Bag trappen står en vægskive, som visuelt forbinder etagerne. Det er blevet en signaturvæg med blikfang. En grafisk udsmykning i Troldtekt rhomber, som også sikrer en god akustik.

Nuancer

Troldtekt akustikpaneler er anvendt flere steder på kontoret og kantinens lofter, og derfor faldt det naturligt at afprøve designløsningen Troldtekt rhombe til en integreret udsmykning med akustiske egenskaber.

Joan Torenholt valgte tre blå nuancer og har lavet forsøg med, hvordan de skulle sammenstilles på væggen. Resultatet er meget vellykket ved på en gang at være en rolig flade og alligevel vække sanserne, når man passerer.

Væggen er mørkest nederst og bliver gradvis lysere opefter mod ovenlyset, hvorved gradueringen af dagslys accentueres. Rhombe-formernes rumlige effekt opstår nogle steder, men ikke konsekvent, hvilket gør den mindre påtrængende. Den blå rhombe-væg er et fint samlingspunkt i det ellers meget lyse kontormiljø og giver hele indretningen kant.