Almene boliger gør byen attraktiv

Almene boliger

Den almene boligsektor spiller en central rolle i dansk arkitektur – og tegner sig i disse år for nogle af de mest innovative byggeløsninger. Med fremrykkede milliarder fra Landsbyggefonden kan rådgivere og entreprenører fylde flere renoveringer af almene boliger i ordrebøgerne i de kommende år.

Derfor kommer Byggeskadefondens nye guide til almene renoveringer belejligt. Materialevalg og dokumentation er to af nøgleområderne i guiden, som også lister en række vellykkede case-eksempler.

Aalborg og Aarhus er byer, hvor veludtænkt transformation af almene boligområder har givet udsatte bydele et løft. Se eksempler fra både Kildeparken i Aalborg Øst og Gellerupparken i Aarhus Vest. Læs også, hvorfor Aarhus’ stadsarkitekt, Stephen Willacy, mener, at almene boliger kan give en by i bedre balance.

Almene boliger spiller en hovedrolle i dansk arkitekturhistorie

Epidemi, efterkrigstid og bæredygtige foregangseksempler. De almene boliger vidner om den tid, de er bygget i, og udgør derfor et vigtigt stykke danmarkshistorie.

Få opridset de politiske rammer for den almene boligsektor, og mærk arkitekturens vingesus.

>> Dyk ned i historien om de almene boliger

Almene boliger spiller en hovedrolle i dansk arkitekturhistorie | Troldtekt TEMA

Attraktive boliger løfter belastede kvarterer

Aalborg Øst og Gellerupparken i Aarhus er eksempler på udsatte boligkvarterer, som i disse år gennemgår en transformation.

Få nogle af de væsentlige indsigter fra projekterne i interviews med direktøren for Himmerland Boligforening, Ole Nielsen, og Suna Cenholt fra Pluskontoret Arkitekter, som rådgiver Brabrand Boligforening.

>> Læs de to interviews

Akustiklofter fra Troldtekt i boligbyggeri

Stadsarkitekt: Almene boliger skaber en blandet by

Rådgivere og entreprenører kan formentlig se frem til at fylde flere almene boligprojekter i ordrebøgerne over de kommende år. Aarhus er et af de steder, hvor innovation i de almene boliger er med til at sikre en by i arkitektonisk og social balance.

Læs interviewet med byens stadsarkitekt, Stephen Willacy, og dyk ned i flere af de almene projekter.

>> Læs interviewet nu

Troldtekt Havnehusene

Milliarder til renoveringer: Sådan bliver de omsat til kvalitet

Byggeskadefonden har i 2020 udgivet en guide til renoveringer af almene boliger. Den kommer på et kærkomment tidspunkt, hvor Landsbyggefonden netop har fremrykket milliarder til de almene renoveringer.

Tag et kig på guidens anbefalinger, der blandt andet kommer omkring materialevalg og krav til dokumentation.

>> Få højdepunkter fra guiden

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. boligbyggeri

Troldtekt matcher kravene til almene boliger

God akustik, naturlig styrke, dokumenteret bæredygtighed – og en lang levetid. Der er flere gode grunde til at tænke de originale Troldtekt akustikløsninger ind på tegnebrættet i alment nybyggeri og renoveringer.

>> Derfor er Troldtekt et oplagt valg

Troldtekt, Løvvangen

Det Nye Fyrkildevej/Kildeparken

Akustiklofter fra Troldtekt i boligbyggeri

I Aalborg Øst er der skabt variation, og der har været fokus på struktur, landskab, facader og boliger. Disse rækkehuse er transformeret, så der er mere loftshøjde. Troldtekt i boliger og opgange sikrer en god akustik.

Se flere fotos, og læs mere

AARHUS Kollegiet

Akustiklofter fra Troldtekt i boligbyggeri

Midt i Gellerup ligger det nyopførte kollegium med 352 ungdomsboliger. Beboerne har egne altaner og adgang til fællesrum med loungestemning. Her sikrer Troldtekt æstetisk sammenhæng og god akustik.

Se flere fotos, og læs mere

Sønderparken

Troldtekt akustikplader har unikke lydabsorberende egenskaber og sikrer god akustik i f.eks. boligbyggeri

I Fredericia ligger Sønderparken, som efter en omfattende renovering er blevet et trygt og attraktivt sted at bo. Dorthe Mandrup har tegnet aktivitetshuset, som har Troldtekt lofter i alle rum.

Se fotos, og læs mere

Temaoversigt

Troldtekt sætter med temaudgivelser løbende fokus på aktuelle trends og tendenser indenfor akustik, indeklima, arkitektur og bæredygtigt byggeri.

Almene boliger